Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68208
Sohvi
Participant

Kuikka, kiitos, noita samoja olen selannut, mutta en löytänyt vastausta siihen mitä haluaisin kuulla, eli kauan voi uinua, jos on näin alussa huomattu. Lääkäri sanoi, että tämä on todnäköisesti ollut mulla jo leikkauksen aikaan, mutta lääkehoito on tuonut sitä esiin. Eli tästä voisi ajatella, että vuoden jo uinunut. Nyt aluksi minua seurataan 3 kk välein, en nyt ihan ymmärtänyt, että vuodenko ajan ja jos pysyy tilanne, niin harvemmin tms. Koska ainoa mitä voidaan tehdä, on lääkkeen vaihto. Tällä hetkellä Tamofen ”hoitaa” ja nuo mitä minulla on on niin ”pieniä” ja tosiaan ”rauhallisia”. Mikä sitten ja milloin voi saada ne riehaantumaan, en tiedä. Mutta ne mitä olen löytänyt, puhutaan kolmesta vuodesta. Onko tiedossa kolme ok-vuotta ja sitten edessä jotain, en tiedä.

Aurora, voiko olla mahdollista, että sinullakin olisi ”uinunut” vuosia ja nyt riehaantunut. Otettiinko sinusta TT-kuvia tässä vuosien varrella? Minäkin saatan jossain vaiheessa joutua taas sytoihin, mutta olisi kiva tietää voiko uinua vielä vuosia.

Ystäväni (hoitsu) sanoi kauniisti, kyllä meillä monella kasvaa sisällä kaikennäköistä, toiset vaan tietää siitä ja toiset ei.
Itse mietin asiaa myös niin, että ei ennen eletty juuri yli 50-vuotiaiksi, kuoltiin ”vanhuuteen”. Mitä pidemmälle eletään, sen todennäköisemmin tässä syöpään joku sairastuu. Olen onnellinen että olen saanut lapset aikuisiksi ja aion tosiaan jatkaa normielämääni niin kauan kuin pystyn.

Rintasyövästäni kerroin avoimesti kaikille, itse hoitojen aikana pääsin helpolla, kuten monet muistaa. Nyt mietin, että en taida kertoa tästä. En jaksa kuunnella voivottelua, jos käykin, niin että elän normaalia elämää vaikka 5 vuotta. Jatkuvasti saisi kertoa miten voi. Mutta jos tämä seurannoissa etenee, ehkä sitten. Tällä hetkellä tunnen olevani elämäni kunnossa, välillä mietin, että tämän tiedon olisin halunnut jos hoitojen alussa, olisin voinut surra sen asian. Toisaalta taas kun en ole tiennyt, on ollut ihanaa olla normaalisti, sainhan yhden ”normi”lisävuoden ja yritän pitää itseni kunnossa niin kauan kun ”jotain” tapahtuu.
No, joulu/tammikuun vaihteessa on sitten seuraava TT, kerron sitten. Ärsyttää kun nämä suonet on vieläkin niin paskat, taas saavat etsiä sitä suonta. Lekurihan sanoi, että vasemmasta voi ottaa näytteet, mutta se infektioriski…(mietin minä)
Tälläisia miettetiä,
Sohvi