Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68205
Aurora Borealis
Participant

Sohvi, täällä yhdenlainen tapaus. Sairastin huonoennusteisen rintasyövän 19 vuotta sitten. Tehtiin kaksi leikkausta, poistettiin rinta ja kainalon imusolmukkeet, toisessa leikkauksessa myös rintalihas poistettiin. Lisäksi sytostaatit, sädetys ja kymmenen vuoden lääkitys.
Viime keväänä löysin kaulalta suurentuneen imusolmukkeen. Tutkimuksissa todettiin, että syöpäni, josta luulin parantuneeni, olikin uusiutunut toisessa rinnassa. Eli kaulan suurentunut imusolmuke olikin etäpesäke. Lisätutkimuksissa todettiin, että syöpä on levinnyt myös luustoon. Eli krooninen tapaus. Olen nyt saanut neljä kertaa sytostaatteja. Lisäksi kerran kuukaudessa pistetään vatsalle Xgeva piikitykset, joilla jotain vaikutusta luustoon. Toissa viikolla tehtiin vastetutkimus, eli ct kuvaus kallonpohjasta alaspäin. Ensi viikolla lääkärin vastaanotto, jolloin kuulen, onko etäpesäkkeet ja rinnan kasvain yhtään pienentyneet. Samalla varmaan kuulen, miten jatkossa edetään.
Nyt vain pitää odotella, ja yrittää ajatella positiivisia ajatuksia. Välillä se onnistuu, välillä kaikki näyttää mustalta. Mutta päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Kahtakaan ei saa yhteen sopimaan.