Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Psa salvage sädehoidon jälkeen Vastaa viestiketjuun: Psa salvage sädehoidon jälkeen

Vastaa viestiketjuun: Psa salvage sädehoidon jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Psa salvage sädehoidon jälkeen Vastaa viestiketjuun: Psa salvage sädehoidon jälkeen

#68177
hesari
Participant

Hei Pekkajussi, aulisjii ja muut.

Aluksi kiva kuulla aulisjii sinunkin kuulumisia ”pitkästä” aikaa. Olin kokolailla samassa tilanteessa nyt viime keväänä kuin Pekkajussi nyt ja aulisjii. Enemmän minunkin taipaleestani ketjussa ”PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen” kuten aulisjiilläkin.

Nyt vasta kolmen vuoden jälkeen leikkauksesta (gleason 4+3, hieman marginaalipositiivisuutta ja tyyppiä 5 myös) psa nousi, tosin vain 0.07 asti. Vaihtoehtona oli seuranta tai adjuvanttihoitona sädehoito eturauhaspesään (siis salvage-hoito). Valitsin ja tahdoin sädehoidon, yht. 33 sädetyskertaa (viitenä päivänä viikossa). Sädehoidon jälkeen elokuussa oli psa mittaamattomissa eli HUSilla se tarkoittaa, että psa on alle 0.05. Olen menossa toiseen kontrolliin marraskuun alussa.

Kohdaltani sädehoito oli varmaan paikallaan, käytännössä olin ”kiinni” siinä koko kesän. Kokemuksiani tosiaan enemmän yllämainitussa ketjussa.

Kirjoitelkaa kuulumisia ja vaikkapa ajatuksia elämästä laajemminkin niin että saadaan eloa ryhmiin.

Hyvää syksynjatkoa kaikille kohtalotovereille tällä polulla.