Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#68170
Lillukka74
Participant

Täälläpä uusi tapaus kehiin. Noin viikko sitten diagnoosi: lobulaarinen, invasiivinen rintasyöpä. 1,9cm kasvain ultraajan mielestä kun kysyin. Olihan tuo vasen rinta ollut aina vähän oikukas 4 lasta imettäneenä: jumi maitoa juuri sille puolelle. Eli patti on kasvanut hiljalleen minun siitä ajatellessa, että ne rauhaset vain oikkuilee.. mies kyllä oli ihmetellyt sitä”pattia”, jota itse en tajunnut. Olihan se liikkuva ja pehmeähkö, oli paksuneulalla työ se saada harppunoitua kiinni, kolme iskua heittivät.

Nyt odottelen aikaa huomiselle kirurgin juttusille. 4.11. olisi sitten magneetti ja pian sen jälkeen leikkaus, mikäli mahdollista. Mietin jo toiselle puolelle Suomea matkaamista Dokratesiin, koska siellä hommat ainakin mainosten mukaan sujuu ja kaikki hoidot ja uusin tieto saatavilla. Vaan näillä näkymin jään kunnalliselle ehkä. Vakuutus kattaisi kyllä suht hyvin yksityisen puolenkin.

Pelottaa nuorimman lapsen kohtalo. Mielellään eläisin sen 10 v, jotta lapsi ehtisi aikuisuuteen eikä jäisi ihan orvoksi. Eipä tässä mitään sukuverkostoa ympärillä ole siinä mielessä. Jännä tosiaan, että vieläkin niin paljon puhutaan ”riskitekijöistä” tämänkin syövän suhteen. Ja katinpaskat. Itsekin neljä lasta synnyttänyt ja lähes parivuotiaiksi imettänyt, pitkin aikuisuuttani kaikki tulleet. Hoikka, vetreä, liikkuvainen aina ollut ja kaikin puolin terve ihminen. En alkoholin suurkuluttaja ja tupakoinut en koskaan. Niin että tilastohuuhaat saavat vetää hupun päähänsä! Kyllä se on nämä ympäristössä, ruuassa, vaatteissa ja kaikessa olevat myrkyt ja hormonit! Mitä enemmän syö (ja minähän aina syönyt!) juo, kuluttaa uusia vaatteita, hengittää p…aa ilmaa, sitä suurempi todennäköisyys sairastua. Kiitos ja anteeksi totuus. Mielellään kuulisin kohtalotovereiden kuulumisia tämäntyyppisestä syövästä… pelottaa.