Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67656
MaKo
Participant

Voi teitä avanneihmisiä :( …..riesahan se tietenkin on, ja omat vaikeudet ja hankaluudet sen kanssa, koittakaa pärjätä.
Mä olen aina leikkauksen jälkeen laittanut heti ekana heräämössä käden vatsan päälle ja kokeillut onko avanne……ei ole tähän mennessä ollut, ja sitä monet ovat ihmetelleetkin. Mun syöpäkokemuksissa suolilama on yks kaikkein kamalimmista, ja suolitukos heti kakkosena. Vatsan toimintahäiriöt kuuluu mun elämääni, joskus enemmän, joskus vähemmän. Siltikin ehkä eniten ajattelemani ajatus on, että milloin vatsa on viimeksi toiminut, ja pitäiskö sille tehdä jotain.
Mä olen syönyt Xelodaa kolmen syövän liitännäishoitona, mutta varsinaista ihottumaa ei ole jalkoihin tullut. Isoja rakkuloita kylläkin jalkapohjiin ja varpaiden alle. Arvatkaa millaista oli kävellä……Ostin geelisukat, mutta eipä niistä juurikaan apua ollut. Sitten luin jostain, että kun laittaa kahdet sukat päällekkäin, sukka ei hankaa jalkapohjia vaan sukat toinen toisiaan kävellessä. Se olikin yllättäen toimiva ratkaisu, ja niin mä sitten kuljin tuplasukissa.
Mä en jotenkin ole ajatellut mun syöpiäni samalla lailla kuin te, eli täysin kyllästyneenä. Eihän se nyt tietenkään mitään helppoa ole kenellekään, mutta mä olen osannut aina ottaa asiat sellaisina kuin ne tulevat ja ovat.
Enemmänkin olen ajatellut, paska tuuri, hoidetaan pois, ja jatketaan elämää.
Mulla myös on vatsassa isoja leikkausarpia. Olen ottanut tatuoinnin, eli kirsikkapuun oksan kiertämään alavatsalta navanvierustaa ylös, ja pari oksanhaaraa vielä keskeltä vasemmalle sivulle päin. En siksi että häpeän arpiani, kannan ne ylpeänä ja voittajana, ja ne kertovat etten olekaan mikään turha mimmi, vaan selviytyjä….Otin tatuoinnit siksi, että tykkään siitä aiheesta, ja tuossa vatsalla on paljon tilaa tehdä näyttävä kuva. Kolme leikkausta, kolme kertaa jatkettu kirsikkapuuta……
Kiva törmätä täälläkin Jusu, toivottavasti sulla on Röllimetsässä kaikki hyvin?