Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67590
Millamari
Participant

Sohvi ja Kuikka, Päijät-Hämeen keskussairaalassa viimeinen kutsuttuna tehtävä kontrolli on yhden vuoden päästä leikkauksesta. Tämän jälkeen pitää itse varata puolen vuoden päähän terveyskeskuslääkäri (tai työterveyslääkäri, jos sellainen on ja suostuu tätä asiaa hoitamaan, minun ei suostu), joka minulle annetun monisteen mukaan tutkii seuraavat asiat: kipu, hengenahdistus, yskä, yläraajan vaivat, vatsaoireet, neurologiset ja psyyken oireet. Mitenhän hän ne tutkii? Ja sitten pitää itse varata vuoden päähän aika taas terveyskeskukseen ja sieltä ruikuttaa mammografiaan ja ultraan lähetteet ennen lääkärikäyntiä. Näin jatkuu viisi vuotta, kunnes harvenee niin, että ultra ja mammografia otetaan joka toinen vuosi 11 v ajan.

Eli itse täytyy muistaa ajat tilata, mitään seurantakutsua ei napsahda. Antiestrogeenin sivuvaikutuksia ym. ei seuraa kukaan. Eli siinä mielessä tuntuu kyllä, että on nyt oman onnensa nojassa. Että muistan oikeaan aikaan kaiken varailla ja että saan ylipäänsä ajan terveyskeskukseen, joka on tajuttoman ruuhkainen. Ja että tunnen voivani luottaa aina eri lääkärin näkemyksiin.

Vatsaoireita minulla on edelleen aika paljon, mutten saa ketään lääkäriä niistä yhtään kiinnostumaan.

Iloitsen kyllä kovasti, ettei kotrollissa löytynyt mitään hälyyttävää ja yritän myös luottaa, että se pitää paikkansa. Hoito on ollut niin hataraa ja milloin mitäkin hullua on tapahtunut ja asioita unohtunut, että välillä iskee pelko, onko sittenkään totta, ettei nyt mitään löytynyt. Ehkä hieman pitäisi mieltäkin hoitaa, kun on kuitenkin ihan vakavasta sairaudesta kyse.