Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Onkohan minulla syöpä? Suolistosyövän oireita? Vastaa viestiketjuun: Suolistosyövän oireita?

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyövän oireita?

Etusivu Keskustelufoorumi Onkohan minulla syöpä? Suolistosyövän oireita? Vastaa viestiketjuun: Suolistosyövän oireita?

#67581
Gianne
Participant

Hei MarikaS,

Oletko saanut tilanteeseesi selkeyttä?

Kirjoitan, koska olen itsekin vatsaoireistani huolestunut. Jo viidettä viikkoa kärsin alavatsakivuista ja ryntäilen vessassa monta kertaa kesken työtehtävien, joskus ripulia ja joskus ”vääriä hälytyksiä” . Kävin pari viikkoa sitten lääkärissä ja labroissa, tulokset olivat tuota kalprotektiinia lukuunottamatta normaalit.

Kalprotektiiniarvosi kuulostaa todella korkealta, omani oli ”vain” 244, eli liikaa sekin.

Liikuntaharrastuksia tämä rajoittaa, sillä päälajiani juoksua en juurikaan voi harrastaa. Vessan pitäisi olla lähellä, joten joudun tyytymään juoksumattoon salilla.

Eritoten hämmentää se, että vatsaa lukuunottamatta tunnen itseni ihan terveeksi, eli en ole väsynyt tai ruokahaluton, ja töihin paluu kesälomien jälkeen on sujunut oikein hyvin lukuunottamatta yhtä sairaslomapäivää lääkärikäynnin vuoksi.

Sain terveyskeskuksesta lähetteen tähystykseen, jota nyt odotan aika peloissani. Oireisto täsmää kyllä moneen vähemmänkin vakavaan kuten vaikkapa haavaiseen paksusuolentulehdukseen jota puolisonikin sairastaa. Se on inhottava vaiva, mutta sen kanssa voi kuitenkin elää, syöpäriskiä sekin tosin kasvattaa ajan myötä. Syöpäpelko on minussa kuitenkin hyvin vahvana, tähän foorumiin nimittäin tutustuin kun äitini kuolinrintasyöpään pari vuotta sitten.

Yritän kuitenkin elää elämääni eteenpäin, ajatuksena että olen terve kunnes toisin todistetaan!