Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67557
MaKo
Participant

Tuisku, kyllähän sitä hoitojen jälkeen aina ennen kontrollia on levoton ja mietteissään, ja se on ihan luonnollista.
Mä olen kontrolleissa ravannut nyt reilu 5 vuotta, ja en kyllä enää viime vuosina haaskannut ajatustakaan syövälle. Kontrollit oli vaan asia, joka piti hoitaa, ja yleensä labrojen ja TT-kuvan jälkeen jo unohdinkin koko asian. Olin sopinut lääkärin kanssa, että mun ei tarvitse mennä vastaanotolle, vaan hän soittaa tulokset.
Mä itse pystyin kyllä jatkamaan elämääni ilman kokoaikaista pelkoa, ja uskon että sinäkin kykenet siihen. Kun ei ole hoitoja, syöpäkään ei ole niin joka päivä läsnä, ja sen kyllä unohtaa. Ei täysin, mutta sitä ei myöskään ajattele tiiiviisti.
Mä löydän mun kokemuksista paljon hyvää ja positiivista. En nyt lähde ylentämään itseäni puhumalla kuinka sairaus on jalostanut mua, ja kuinka olen nyt paljon parempi ja hienompi ihminen ymsyms.
En tiedä olenko parempi, mutta takuulla olen erilainen, ja itse tykkään itsestäni tällaisena. Sairaus on tuonut mun elämääni sellaisia asioita, joita ilman syöpää ja vammautumista ei mun elämääni olisi tullut. Ja ne on kaikki hyviä asioita, jotka tuo iloa ja tyytyväisyyttä mulle. Suvaitsevaisuutta, empatiakykyä, huomioonottamista, asioiden hyväksymistä mikäli ne vaativat sitä, vappaaehtoistöitä……
Nykyään ei vaadi paljoa, että olen tyytyväinen ja iloinen. Pikkuasiat riittävät, useimmiten.
Koita pärjätä ajatustesi kanssa, ja jaa niitä tänne, se yleensä helpottaa !!