Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67524
Aurora Borealis
Participant

Kiurunen, tämä sairaus on kuin pallo pallomeressä. Se on täynnä punaisia, keltaisia ja vihreitä palloja. Ja seassa joku musta. Sitten sattuma poimii meille sieltä jotakin väriä, ja valitettavasti joku saa sen mustankin. Sen merkitystä ei tarvinne tarkemmin selittää. Niitä,onneksi on pallomeressä vähänlaisesti. Vihreät selviävät sairastamatta, keltaisia vähän säikytellään, ja meitä punaisen pallon saajia koetellaan. Ole vain luottavaisin mielin. Minunkin syöpäni 19 vuotta sitten oli erittäin huonoennusteinen, vasta kymmenen vuoden jälkeen siirryin syöpäpolilta terveyskeskuseurantaan. Nyt vasta on uusiutunut.

Tänään toinen doketakseli tiputus takana. Lääkäri päätti kuitenkin jatkaa tällä lääkkeellä sivuvaikutuksista huolimatta. Tosin lääkepitoisuutta pienennettiin 10 %. Nähtäväksi jää, millaisia sivuvaikutuksia tulee. Sitä suolistokipua minä eniten pelkään ja jännitän.

Minusta tuli myös tämän käynnin jälkeen krooninen syöpäpotilas. Leikkausta ei tulekaan. Leikkauksen ja sädetyksen tarkoitushan on estää syöpäsolujen leviäminen muualle elimistöön. Mutta syöpäni onkin levinnyt lapaluun seudulla pehmytosakudokseen eli lihakseen sekä luustoon. Hoidoilla yritetään nyt vain hidastaa ja jarruttaa solujen leviämistä. Lisäksi aloitetaan Xgeva piikitykset neljän viikon välein. Ensimmäinen annetaan syöpiksellä seuraavan hoidon yhteydessä ja sen jälkeen terveyskeskuksessa. Sivuvaikutukset saattavat olla ikäviä, mutta lääkepakkauksen lakanaa ei oikeastaan kannata lukea, toki yleiset sivuvaikutukset koskevat melkein kaikkia, harvinaisista ei tarvitse tässä vaihteessa tietääkään. Vingutin minäkin tätä Kelan visakorttia. Yksi piikki maksaa 400 euroa, omavastuu onneksi vain 4,50 euroa. Eipä kyllä riittäisikään mun eläke, jos pitäisi sillä itse kustantaa tuo summa neljän viikon välein. Tätä totuutta tässä nyt sulattelen. Tosin olin tähän varautunut periaatteella pessimismi ei pety koskaan. Mutta kyllä se silti saa pään sisällä aikaan liikettä.

Tsempit ja jaxuhalit teille kaikille, pysytään linjoilla, ja kerrotaan kuulumiset, niistä saa aina itsellekin voimaa.