Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67518
kuutamolla
Participant

Iltoja kaikille! Monia mietteitä herätti varsinkin viimeisimmät kirjoitukset. Kyllä tuo hoitaja olisi voinut ajatella tarkemmin, mitä sanoo ”loppuajasta”. Herkkiä ollaan kaikki olipa tilanne syövän kanssa mikä tahansa. Varmaan vei voimia ärtymyksen lisäksi tolkuttaa kotiin tulleelle hoitajalle yksityiskohtaisia ohjeita moneen kertaan. Syöpäläisten kanssa on paras ja helpoin olla. Kun nyt pääsen töihin ensi vklla täytyy yrittää jättää sairaus aatokset kotiin lähtiessä ja kokeilla olla ihan tavallinen ihminen. Välillä se vaatii tosi paljon, mutta ehkä siinäkin harjaantuu! Tähän asti olen selittänyt jokaiselle tutulle kohtaamalleni ihmiselle, kun siis kuulumisia kysytty, että syöpä yllätti juuri eläkeiän kynnyksellä. Se on kai helpottanut omaa oloani. Nyt jatkossa ajattelinkin vastata, että eipä ihmeempiä. Onhan meissä kaikissa muutakin kuin syöpä(vaikka olisi kuinka hankalassa vaiheessa). Ollaan eletty elämää, ylä-ja alamäkineen aiemminkin. Ollaan saatu tehdä työtä, rakastettu ja vihattu, elämän karusellissa on ollut mukavia hetkiä. Syöpä vaan on pysäyttänyt tai hidastanut tuon karusellin liikettä. Minusta tuntuu välillä jopa itsekkäältä kertoa omasta sairaudesta. Kun tuttava kuulee sanan syöpä, ei monikaan halua enää kertoa omia kuulumisiaan. Juttu jää pyörimään minun ympärille. Lopuksi ne ällöttävät tsempit. Tsempit tuntuu täällä hyvältä, mutta ”terveen” sanomana yäkiltä. Tänään iltalukemisina: Rintasyövän jälkeen/Marja Aarnipuro ja toinen teos: Masennuksesta selviää/Elina Hiltunen. Itsellä tänään ehkä vähän helpompi olla mielen etäpesäkkeen kanssa; jospa Escitalopram auttaa!! Rauhaisaa kivutonta yötä! -kuutamo