Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67512
Friidu
Participant

Heips hei kaikki kohtalo sisaret.
Sainpa vihdoin aikaseksi kirjautua tänne foorumille. Ajattelin jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia tästä viheliäisestä taudista, joka yrittää tuhota meidän terveyden ja elämän. Sain diagnoosin keväällä seulonnan jälkeen. Tuli kyllä ihan puun takaa. Kasvain oli pieni 11 mm, mutta kohtalaisen ärhäkkä. Lopullinen tulos lobulaarinen Her2 post.gradus2. Toukokuun säästävän leikkauksen jälkeen sain vaikean rintatulehduksen, kun kudosneste pääsi tulehtumaan, crp nousi nopeasti ja ei muuta kuin ab-tiputukseen ja sairaalaan muutamaksi päiväksi. Tämän jälkeen vasta laittoivat treeni kun olivat muutaman kerran punkteeranneet useamman dl nestettä. No, tästä selvittiin ja odottelin lopputarkastusta ja lopullista diagnoosia. Leikkaava kirurgi sanoi, että patologin lausunnossa ei mitään hälyttävää kasvain alle 2cm (eli pieni) imusolmukkeet puhtaat eli ennuste hyvä pelkkä sädehoito riittää. No, tästähän olin tyytyväinen että riittää sädehoito ja pääsen syksyllä töihin. Toisin kuitenkin kävi.
Sädehoidon lääkäri huomasi että patologian laitos ei ollut tehnyt kaikkia tilattuja tutkimuksia mm. Puuttui Her2 tutkimus. Tämä sitten tilattiin uudelleen mutta lääkäri oli toiveikas ettei mitään uutta löydy ja pysyttiin hoitosuunnitelmassa 15 x sädehoito. Päivää ennen kun piti sädehoito alkaa sain puhelun jossa sain tiedon että onkin Her2 postiivinen, joten tuleekin koko paketti solus+sädeh+hormoni hoito 5v.
Täytyy sanoa, että siinä vaiheessa romahdin täysin. Miten tällaista voi tapahtua että tutkimukset jätetään tekemättä, jotka vaikuttavat merkittävästi potilaiden elämään.
No, nyt on 3 doke+herceptin takana ja 3 cef edessä. Kaiken maailman sivuoireita on tullut, neulastaa pistetty jne. Ei ole ollut helppo tie. Nyt jännittää mitä cef oireita tulee.
Tätä tarinaa tulikin enemmän kuin ajattelin mutta tekee hyvää jakaa kokemuksia toisten kanssa ettei ihan sekoa.
Aurinkoista loppu kesää kaikille ja jaksamista.
Muistakaa, me ollaan vahvoja kaiken tämän koettuamme😎