Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67508
MaKo
Participant

Kiitos Tuisku :)
Mulla on ollut aina suolen käynnistymisongelmia. Viimeisen leikkauksen jälkeen olin toista viikkoa sairaalassa, ja vaan sen takia kun suoli ei alkanut toimimaan. Muistan kuinka kävelin sitä Kirran pitkää käytävää, olisko se ollut 104m, edestakaisin monta, monta kertaa. Loppuviimein poljin jopa käytävällä ollutta kuntopyörääkin. Ja siis mahassa navan yläpuolelta alkava, ja alas asti jatkuva leikkaushaava. Siitä mun suolen toiminnasta tuli ihan yleinen puheenaihe osastolla, muutkin potilaat kysäisi aina ohimennessään kuinka mun suolen kanssa on sujunut , hahhaaa…
Vatsan toiminta ei ole palautunut ennalleen, kolme kertaa kun on leikattu suolta, ja liitetty taas päät yhteen, siellä on aika paljon hermoja ja lihaksia vaurioitunut, ja ne eivät tietenkään toimi enää normaalisti. Mutta kaikkeen tottuu, ja lisäaineita siihen toimimattomuuteenkin löytyy, kunhan löytyy itselle sopiva. Mun kohdalla siinä oli ne suurimmat ongelmat kun mikään ei tuntunut olevan hyvä. Levolac`iakin vedin aina aamuisin piiitkän huikan pullon suusta…..Nykyään pärjään ViSiblinllä, ja silloin tällöin otan Laxoberonia maksimiannoksen, ja joskus teen suolihuuhtelun.
Tsemit sulle sytohoitoihin. Mitä sulle tiputetaan suoneen? Mä olen saanut sekä oksaalipaltinaa että irinotekaania, ja mulla tuli oksaalipaltinasta pahimmat sivarit. Kylmänarkuus oli se kauhein, ja jalkojen tönkkööntyminen. Onneksi pahoinvointia ei ollut.
Aina hoitojen loppuvaiheessa sitten on iskenyt joku pahempi tauti, keuhkokuume, munuaisaltaan tulehdus yms. Valkosolut on niin vähissä, että herkästi saa jonkun tommosen. Kuume nouse nopeasti, ja sairaalaan lähtöhän se on silloin edessä.
Toivottavasti sä säästyt, noihan on tosi yksilöllisiä.
Mä niin toivon että huomenna saisin postissa jo ajan TT-kuvaan ja vastaanotolle (Y)
Ai niin, joku kysyi mitä rauhottavaa sain….en vielä mitään, koska reseptiä ei näkynyt Omakannassa.
Ja nyt kun on jo päiviä kulunut, mielikin on tasoittunut, eikä enää ole niin kokonaisvaltaista syövän ympärillä pyörimistä. Joten vaikka reseptin saisinkin, en ehkä kuitenkaan tarvitse niitä enää.
Nyt alkaa olemaan nukkumaanmenoaika…tai ehkä vähän koitan tiirailla ensin niitä perseidejä
Hyvää yötä kaikille, ja nukkuka hyvin :)