Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67480
Maya
Participant

Mako, minulla ei ollut leikkauksen jälkeen kemoterapiaa. Lääkäri oli katsonut sen tarpeettomaksi.
Jossitteluhan on turhaa ja pahasta, mutta olen miettinyt sitäkin, että jos kemoterapiaa olisin saanut, olisinko nyt tässä näin epävarmassa tilanteessa kaikkine pelkoineni ja ahdistuksen sekä odotuksen kanssa.

Kyllähän minäkin näen ihmisiä päivittäin, ja yritän kotoakin lähteä päivittäin jossain käymään. Ma-Ke-Pe on eräs ryhmä, jossa nyt perjantaina aloitin tekemään makrame-työtä. Eihän minulla siihen keskittymiskyky kunnolla riittänyt, mutta yritänpähän ainakin. Virheitä, tuli mutta enhän minäkään ole täydellinen. Sitä tehdessä sain ainakin keskittyä ihan muuhun kuin tähän kuoleman, sairauden ja yksinäisyyden pelkoon.

Kuinka pitkälle sinulle MaKo, suunniteltiin seurannat? (Eikun lukihan se tuolla, viisi vuotta ja nyt muutamia vuosia vielä lisäksi. Tässä kuitenkin minun seurannat.)
Minulle jopa kahteenkymmeneen vuoteen saakka. Ensimmäiset kolme vuotta kolmen kuukauden välein, ja puoli vuosittain TT-kuvat. Sen jälkeen kuuteen vuoteen saakka kontrollit puolivuosittain ja TT-kuvat vuoden välein (jos muistan oikein) ja sitten oli ehkä joka kolmas vuosi kontrollit johonkin vuoteen asti ja TT-kuvat vuosittain ja sitten viimeinen kontrolli kaksikymmentä vuotta leikkauksesta ja TT-kuvat ja tuohon saakka edelleen vuoden välein. Verikokeitakin oli säännöllisin väliajoin. Mutta nythän kaikki saattaa muuttua. Tuo syyskuun kontrolli on ylimääräinen tuon heinäkuisen kuvien löydöksen vuoksi. Pelkään uutta leikkausta. Tai enemmän ehkä sitä leikkausta edeltävänä päivänä tapahtuvaa suolen tyhjennystä. Viime leikkauksen jälkeen olin todella väsynyt.. Minulla ei ole piikkikammoa, mutta kun 10 päivää leikkauksen jälkeen otettiin joka aamu verikokeita, alkoi se jo tuntumaan tympeältä, kun kyynärtaipeesta ei saatu enää muutaman päivän jälkeen otettua vaanpiti siirtyä kämmenselkään.

No, tulipas tekstiä..

Pitää tässä alkaa kohta ruoan tekoon. Vatsa ollut kyllä eilisestä asti todella sekaisin, vessassa saanut ravata jatkuvaan. Mistähän sekin nyt taas..

  • Tätä vastausta muokkasi 3 years sitten Maya. Syy: Lisäys tekstiin