Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67475
MaKo
Participant

Moi kaikille!!!!
Mä olen uusi tällä palstalla, mutta vanha konkari syöpähommissa ;)
Mä kerron vähän taustaa, 2011 helmikuussa leikattiin eka suolistosyöpä, tosin leikatessa ei vielä sitä tiedetty, vaan leikattiin abskessia sigmasuolesta. Lopputulemana sieltä saatiin miehen nyrkin kokoinen möykky, ja parikymmentä senttiä suolta. Ja patologi diagnosoi syövän.
Sain liitännäishoitona Xelodaa ja oksaaliplatinaa suonensisäisenä, 8 hoitojaksoa.
Tilanne oli hoitojen jälkeen jonkin aikaa ookoo, mutta seuraavan vuoden heinäkuussa olin taas leikkauspöydällä. Vatsaontelossa musinoottinen karsinooma, vatsa täys kasvainta, ja muutamia etäpesäkkeitä . Kaikki ylimääräinen siivottiin mahasta pois, ja sieltä tulikin kuulemma ämpärillinen kamaa…..
Paskempi juttu oli, että leikkauksessa vahingoitettiin vasemman jalan femoraalihermoa, ja menetin osittain liikuntakykyni, sen myötä olin työkyvytön, ja jouduin luopumaan KAIKISTA mulle niin rakkaista liikuntaharrastuksistani. Hoitona oli ”vain Xeloda, koska liikuntakyvyn heikkenemisen takia ei suonensisäistä sytoa annettu.
Ennenkuin sytokuuri oli loppu, TT_kuvissa näkyi jo taas kasvustoa, ja viimeisin leikkaus oli alkuvuodesta 2014. Hoitona Xeloda ja irinotekaani suoneen. Tällä kertaa lähti sitten tukkakin……
Lääkärin sanoin kyseessä on agressiivinen syöpä.
Vuodenvaihteessa 2014-2015 oli viimeinen sytostaattikuurri, ja sen jälkeen olen ollut ns. tautivapaa. Säännöllisiä kontrolleja, labroja ja TT-kuvia kuitenkin koko ajan.
Mutta…..eilen kävin taas labroissa, ja tänään syöpikseltä lääkäri soitti, että Ca19-9 oli huomattavasti koholla. Silloin kun toinen syöpä todettiin, se oli 35, ja nyt 31. Eli loppuvuodesta 2012 tähän päivään se on ollut koko ajan alle viitearvojen.
Nytkö se syöpä on sitten taas uusinut?? Onko täällä ketään, joka olis selvinnyt 4 suolistosyöpäkerrasta?
Mulle tuli itselle sellainen tunne, että tällä kertaa en selviä, aikaisemmilla kerroilla en edes kertaakaan ajatellut tuota vaihtoehtoa.
Ehkä menen jo asioiden edelle, TT-kuvauskin on vasta tulossa, mutta ei hyvältä kuulostanut nuo mun korvaani…..
Kun lääkärikin sanoi, että todella hämmästyttävästi olen näin kauan ollutkin tautivapaana.
Mä olen nyt vähän sekaisin tän asian kanssa…

Mä kirjoitin tämän jo tonne toiseen ketjuun, ja nyt vasta löysin tämän ketjun, eli kopion tekstini myös tänne. Tämä on se, mihin mä kuulun :)