Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67472
Tottahan se oli
Participant

Mukava kuulla sinusta jälleen Ronja. Kirjoitit elinajasta. Itsekin pohdin sitä aikoinaan paljon, synkimmät ajat minulla liittyivät tuohon asiaan sytostaattien aikana. Elämän rajallisuus on nykyisinkin mukana takaraivossa, joka päivä enemmän tai vähemmän se kulkee ajatuksissa mukana, ei toki enää häiriten päivän kulkua, mutta jotenkin ikään kuin vierellä kulkijana. Monesti olen miettinyt sitä, että entäpä jos kuolema olisikin uusi portti aivan uuteen olotilaan, ikään kuin syntymä johonkin muuhun. Kukaan ei osaa sitä kaivata, kun on epävarmuutta, mitä se tarkoittaa. Tosin itse tunnen vahvasti, kuten aiemminkin olen kirjoittanut, että ei elämä voi olla ainoastaan tämä fyysinen olotila. Tämä tunne rauhoittaa omaa mieltäni.

Hyvä Ronja, kun sinulla on kaveri, joka vie sinua mukanaan pois neljän seinän sisältä. Sitä helposti, minä itse ainakin, sulkeutuu omiin oloihinsa. Tosin minusta se on myös sallittua, ottaa omaa aikaa ja rauhoittua ja rauhoittaa itseään, miten itse kukin omalla tavallaan sen tekeekin.

Vahva täytyy olla. Minäkin yritän sitä. Ei pidä antaa pahojen ja ikävien ajatusten tulla sotkemaan. Kaikilla meillä on omat tapamme pysyä vahvoina. Ja en tarkoita, että pitää olla jotakin muuta kuin itse on ja näytellä viilipyttyä tai jäävuorta, vaan tarkoitan vahvuutta arvostaa itseään, meistä jokainen on erittäin arvokas ja meillä jokaisella on arvokas elämä; kolhuineen ja onnistumisineen.

Ollaanhan linjoilla, syöpä on meitä vahvasti yhdistävä tekijä, johon liittyen kaikenlaiset tunnot on sallittuja.

Näin lauantaimiettein Tottis