Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67436
Kuikka
Participant

Mulla leikkaus oli 16.8 ja odottelen saavani lähiaikoina ekaan kontrolliin aikoja. Pyysin itse saada ajat vasta elokuun loppupuolella, jotta edes tänä kesänä sain viettää kesälomaa ns. rauhassa. Millamarille tiedoksi, että HUSin alueella pääkaupunkiseudulla on 1. ja 3. ja 5. kontrolli niin, että pääsee joko syöpähoitajalle tai lääkärille. 2. ja 4. vuoden kontrollitulokset tulee kotiin postitse kirjeenä. Veikkaan, että mullekin tulee nyt syksyllä aika syöpähoitajalle eikä lääkärille kuten oli tullut Sohvillekin. No sama se, osaavia taitaa syöpähoitajatkin olla. Itse aion kysyä sitä näkyykö jossain sitä moniammatillisen asiantuntijaryhmän kokouksen kertomusta kun Omakannassa mulla ei ole mitään selitettä ao. päivälle viime elokuussa. Tuossa kokouksessahan on ilmeisesti sovittu hoidot ja varmaan juuri tuossa kokouksessa on laskettu mikä on syöpäni uusiutumisriski. Sen tiedän, että oli yli 10 % kun kerran sain kaikki mahdolliset hoidot (sytot, sädehoito ja käyn vieläkin Herceptin-vasta-ainerokotuksissa), mutta olisi mielenkiintoista tietää, että onko se uusiutumisriskiprosentti sitten mitenkin korkea.

Näkyvimpänä haittana hoidoista tai ehkä hormonilääkeTamofenin sivuioireena on tullut lisääntynyt hajamielisyys ja muistin huononemista. Vasen käsi on myös lopun ikää varottava. En ole karviaispuskaankaan kättäni pistänyt kun ei saisi mitään haavoja ja naarmuja tulla kun imusolmukkeet otettu pois. Käsi ei ole onneksi turvonnut, mutta suurimman osan aikaa kainalo on kyllä tunnoton. Keppijumppaa olen yrittänyt muistaa tehdä, kuminauhajumppa on jäänyt vähemmälle. Kuntosalilla käyn pari kertaa viikossa.

Sitä olen alkanut pohtia, että minulle ei sanottu viime syksynä mitään munasarjojen poistosta tai lääkkeellisestä ”lakkauttamisesta” vaikka syöpäni on 100 %:sti hormonipositiiivinen (ER 100, PR 100 ja lisäksi Her2-positiiivinen). Jostain muistelen lukeneeni, että jos potilas on 50-60 v. ja on selvästi hormonipositiivinen syöpä niin munasarjoille saatettaisiin tehdä jotain. Tamofen lisää jonkin verran kohtusyövän riskiä, joten olisi varmaan aika kätevää jos poistettaisiin sekä kohtu että munasarjat. Luin joku sitten Avusta tarinan naisesta, jolla oli rintasyövän jälkeen tullut usean vuoden jälkeen munasarjasyöpä ja jutussa sanottiin, että jotkut tietyt rintasyöpätyypit lisää munasarjasyövän riskiä – tästäkin asiasta yritän muistaa kysyä. Työkaverini kuoli muutama vuosi sitten munasarjasyöpään, joten siksi tämäkin aihe minua nyt mietityttää.

Selvästikin kun kontrolliaika lähestyy, alkaa tulla jo vähän rauhaton olo. Kuten Sohvikin kirjoitti niin eihän viime vuonnakaan selviä oireita tullut. Minulla näkyi syöpä mammografiassa, ei tuntunut mitenkään käsin tunnustellessa edes lääkärin tekemänä.

Kauniita elokuisia päiviä kaikille – sekä hoidoissa oleville ja hoidoista toipuville!