Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#67432
Tuisku56
Participant

Hei kaikille!
Täällä on aika hiljaista, mitä teille kuuluu?

Minulle tuli hoidoksi syto-tiputus ja tablettihoito. Tiputuksia kolmen viikon välein ja nyt on torstaina vuorossa neljäs kerta. Hyvin olen ne kestänyt eikä tableteistakaan ole ihan mahdottomia oireita tullut. Kylmän arkuus on se mikä ehkä eniten vaivaa, ei voi heti tiputuksen jälkeen juoda kuin lämmintä, ei edes huoneenlämpöistä kärsi. Lisään aina veteenkin kuumaa vettä jotta saan siitä lämmintä :) Puuvilla hanskat on tarpeen. Lisäksi on kyllä yksi inhottava vaiva, leukojen ”veto”, eli kun aloittaa syömisen niin ensimmäinen suupala on yhtä tuskaa, sattuu leukoihin aivan kamalasti. Ripulia on ollut muutaman päivän ajan mutta se menee ohi, joskus joutuu ottamaan ripulilääkettä. Pahoinvointia en ole itselleni antanut tulla, sen verran paljon olen syönyt pahoinvointilääkkeitä.
Tiputuksen jälkeen viikko menee potiessa mutta muuten olen pystynyt elämään suht normaalisti. Muutin uuteen asuntookin tässä kuukausi sitten ja jaksoin ihan hyvin hoitaa homman.
Ilmeisesti minulle olisi suunniteltu noita tiputuksia kahdeksan kertaa. Hoitaja kylläkin sanoi että harvoin niitä kaikkia annetaan koska pelätään sitä että retinopatia jää pysyväksi. Tablettihoito on kuitenkin se tärkein hoitomuoto. Saa sitten nähdä kuinka monta annetaan.

Aika menee tosi nopeasti kun tekeminen ja aikataulu on kiinni sairaalasta annetuista aikatauluista. Mutta toisaalta mitä nopeammin tämä hoitojakso on ohi sitä parempi.

Kaikille aurinkoista loppukesää!