Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67427
Millamari
Participant

Aurora, soitin suolisto-oireista syöpäsairaanhoitajalle ja sain pika-ajan lääkärille. Hänen vastaanotollaan olin 7 minuuttia, ja siinä ajassa hän teki ratkaisun vaihtaa sytostaatin cefiksi. Eli sain yhden doken jälkeen kaikki loput viisi cefiä. Juuri tuollaiset olivat minunkin oireeni, ihan hirveät ja kestivät ylikin viikon. Lattialla makasin välillä ja itkin, olivat niin kovat kouristukset. Soita heti huomenna syöpäsairaanhoitajalle ja puhu tästä.

Suolisto-oireet jatkuivat kyllä läpi sytojen – ja yhä niistä on häiveitä jäljellä, vaikka viimeisestä tiputuksesta on 8 kuukautta – mutta ne ovat olleet tuon ensimmäisen kauhun jälkeen siedettävät. Vähenivät ratkaisevasti heti seuravassa tiptuksessa jo, mutta aikaa vie suoliston toipua. Eri ihmiset reagoivat näihin myrkkyhoitoihin hyvin eri tavoin. Me olemme suolistolla reagoivia.

Sytostaattihoidot ovat hirveän raskaat – toisille vaikeammat kuin toisille. En tiedä, lohduttaako nyt yhtään, mutta jotenkin ne sitten saa unohdetuksi, kun ovat ohi. Yritin ajatella hoitojen aikana, että nämä myrkyt kuitenkin myrkyttävät pahiten mahdollisia syöpäsoluja. Välillä tuntui ihan epätoivoiselta kuitenkin. Viimeisten parin hoidon kanssa oli erikoista: jo mennessäni niitä ottamaan, voin huonosti. Eli mieli jo valmistautui siihen kaikkeen, mitä oli tulossa.

Mutta ihme ja kumma: siitä kaikesta selvisin ja sinäkin selviät. Elämä on vähän aikaa ”telakalla” hoitojen takia. Mutta ne loppuvat joskus ja vähitellen olo helpottaa. Toivon sydämeni pohjasta, että jaksat ja että tulevat uutiset sinulle ovat mahdollisimman hyvät.