Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67410
kuutamolla
Participant

Hei Ystävät! Yritetään todellakin pitää tämä ketju vilkkaana👍! Kylläpä alkoi tehdä mieli karjalanpaistia, nam. Perunoita ja paistia ja punajuurisalaattia ja ruisleipää. Olen kylläkin yrittänyt syödä mahdollisimman vähän ”punaista” lihaa, kun se on kuulemma niin pahasta ja aiheuttaa syöpää. Joulukinkku on aina ollut suurinta herkkuani, sitä täytyy kyllä popsia vaikka mikä olisi, jos jouluna ruoka maistuu ja on tässä maailmassa. Kyllä minulla aina tuo JOS on mielessä, vaikka gastrokirurgian seurannassa olenkin tällä hetkellä. Huomenna on sukulaistytön rippijuhlat. Pitkästä aikaa enemmän sukua koolla ja läheskään kaikkia en ole nähnyt sairasteluni aikaan tai jälkeen. On semmoinen vähän kuin näytille meno olo. Kyllä syöpään sairastuneeseen suhtaudutaan hieman varovaisesti, ylimääräiset tsempit kyllä ärsyttää. Vaikka sisällä myllertää monet tunteet, hymyä huuleen. Hyvä vinkki tuo, että kun hymyilee tekohymyä, alkaa oikeastikkin hymyilyttää tai ainakin mieliala kohenee!! Varasin itselleni ajan työterveyslääkärille. Tuntuu, että tarvitsen jotain apua tähän alakuloon, jatkuvaan uusiutumisen pohtimiseen. Aamuisin en haluaisi nousta sängystä, vaikka ei nukuta yhtään. Oletteko te muut tarvinneet mielialalääkkeitä jossain syöpäpolun vaiheessa? Itsellä ei lääkkeistä kokemusta tähän asti. Minusta olisi syytä olla hoitojen jälkeen myös kontrollikäynti koskien psyykkistä toipumista! Syöpäyhdistyksen kautta tietenkin mahdollisuus osallistua keskusteluryhmiin. Vielä kysyisin, että ovatko teillä nivelkivut/nivelrikko oireet pahentuneet syöpähoitojen jälkeen(oksaliplatina+capecitabine)? itsellä sigmasuolen syöpä. Itsellä on näin käynyt. Tietenkin pelkää aina pahinta, levinneisyyttä luustoon. CT-kuva otettiin kyllä kuukausi sitten. Kyllä uunilohi, perunat ja kantarellikastike on myös nam! Kiitollinen olen palautuneesta ruokahalusta. Kiva lukea, että muutkin osaa iloita pienistä asioista, pikkuhousut olivat tosi hyvä edullinen löytö:)! Merkkilaukut,-kengät, Marimekon vaatteet eivät ole itselle merkityksellisiä. Tarpeellisuus ja käyttömukavuus ratkaisee ja edullisuus! Nyt omituinen höpöttäjä lähtee liikuttamaan kipeytyneitä niveliään lenkkipolulle. Leppoisaa lauantai-ehtoota kaikille syöpämatkalaisille! T.kuutamolla…ihan kuutamolla😎