Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#67403
hesari
Participant

Hei.

33 sädehoitokertaa ohi, tuntuu ihan isommaltakin työvoitolta.

Kävin HUSin labrassa ja ihan positiivisia uutisia kohdaltani: PSA-arvo on alle 0,05 kuten HUS ilmoittaa. Siis sädehoito tuntui tehonneen, kun arvo putosi merkittävästi. Suosittelen tosiaan itse mahdollisimman aikaista sädehoitoa seurannan sijaan omien kokemusteni perusteella.

Toisaalta kävin yksityisellä (Synlab) labrassa myös vertailun vuoksi ja sain arvoksi 0,04 ja kysyessäni, mikä on mittauksen alaraja, niin ko. labrassa sanottiin 0,04.

Jäi jotenkin vaivaamaan, oliko tämä saamani 0,04 eksakti arvo vai ilmoitetaanko aina 0,04 vaikka jäisi sen alle eli mittaamattomuusraja ilmoitetaan?

Olen pari päivää yrittänyt selvittää asiaa sähköpostitse ko. firman asiantuntijoilta, mutta kukaan ei vastaa edes. Paikallisessa labrassa ei ole tätä tietoa.

Onko vielä kellään tietoa todella tarkan arvon ilmoittavista labroista pääkaupunkiseudulla tai ehkä kauempanakin? Onko olemassa esim. labroja, mitkä ilmoittavat ultrasensitiivisesti PSA-arvon eli siis jopa tuhannesosien tarkkuudella? Itselleni riittäisi kyllä vähempikin tarkkuus.

Toisekseen laskeeko sädehoidon jälkeen PSA-arvo vielä ajan kanssa? Onko kellään kokemuksia tästä?

Siis toisaalta kuuluu nyt oikein hyvää, mutta toisaalta arvo 0,04 hieman masensi, kun ei ollut laskenut enempää tai jos sittenkin se onkin alaraja-arvo?

Oikein hyvää kesänjatkoa kaikille lukijoille ja kohtalotovereille.