Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67387
Kia Kolangio
Participant

oi miten paljon kirjoittajia tällä kertaa!
tervetuloa Kuutamolla, sinä taidat olla uusin meistä tähän ketjuun rustailijoista.
kiva kun tulit mukaan, on hienoa saada lukea eri ihmisten mietteistä tämän kamalan sairauden pyörteissä, ja mitä useampi se aina parempi.

täällä päässä jälleen dreeni-ongelmia, tällä kertaa vaikeahkoja siinäkin mielessä että mistä ratkaisu ongelmaan.
viime yönä katkesi nimittäin dreenin piuha sellaisesta kohdasta, jonka toinen pää on vatsapeitteen alla, toinen ulkopuolella.
naps vaan keskeltä poikki.

hätäännyin että nyt tuli lähtö päivystykseen mutta kun tutkin katkeamiskohtaa tarkemmin sain kokeilemalla päät ujutettua yhteen, tukevaa teippiä päälle.
ajattelin, että koska huomenna tulee Kotihoidon hoitaja joka tapauksessa, niin seuraan tilannetta huomiseen.
kun teippaus eli katkeamiskohta alkoi kuitenkin falskaamaan, päätin soittaa Kotisairaalaan ja harmittelin typeryyttäni miksen tehnyt sitä heti aamulla.

Kotisairaalan hoitaja oli heti kärryillä mistä oli kysymys, eli homman kuntoon saamiseksi ei onnistu mikään muu keino kuin kirurginen toimenpide.
koska Kotisairaalassa ei ole poliklinikkaa, hoitaja pyysi että soittaisin Meilahden päivystykseen ja jos sieltä en saisi heti neuvoa/apua, hoitaja soittaisi minun jälkeen sinne uudelleen.

juttelin kolmen eri Meilahden hoitajan kanssa.
viimeisin heistä sanoi suoraan, että heillä ei ole ilta- ja yöaikaan osaavaa dreeni-asiantuntijaa eli kirurgia ja suositteli, että jos mitenkään pärjäisin rikkinäisen dreenini kanssa aamuun saakka, soittaisin huomenna kello 8 syöpiksen osastolle 8, missä dreeni alunperin asennettiin.

eniten pelkään sitä, että koska sappineste ei valu kunnolla rikkinaisen johdon läpi, alan pahimmassa tapauksessa oksentelemaan sappinestettä. sappinesteoksentelu on ihan oma lajinsa; se huonovointisuus siinä on todella kammottavaa.

kysymys ei kuitenkaan ole mistää hengenvaarallisesta jutusta mutta kuntoonhan se pitää saada. mieluiten tietysti heti huomenna.
dreeni-piuhoissa on yhteensä peräti neljä kohtaa mitkä pitää teipata erikoisteipillä, ainahan se jostain jonkin liittimen kohdalla falskaa. mutta tämä on tietysti vaikein ”falskausongelma” koska tässä tosiaan tarvitaan jo kirurgin apua.

harmittaa niin vietävästi etten soittanut asiasta heti aamulla. tyhmä minä. jos olisin tehnyt sen, saattaisin olla tällä hetkellä jo osastolla jopa kirurginen toimenpide tehtynä.
todennäköisesti ensi yö menee unettomana… tai jos otan Tenoxia nukun kyllä, mutta oli niin tai näin, mun pitää suojata koko sänky aikamoisilla suojilla (kuten auki revityillä jätesäkeillä normisuojien lisäksi) välttyäkseni suuremmilta valuvahingoilta.
aamulla varmasti uiskentelen sappineste-meressä :(

te kaikki olitte kirjoittaneet yhtä jos toistakin mielenkiintoista sekä mietteitä herättävää, joihin haluan palata myöhemmin.

tällä kertaa ei muuta siis kuin mahdollisimman hyvää kesäiltaa jokaiselle! toivottaa Kia