Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67381
Valonen
Participant

Moi,

Oli kiva nähdä, että myös Maya ja Kuutamolla kirjoittivat tuntemuksiaan tänne!

Nyt tuo Tottiksen kertoma juttu parisuhteesta ja sairastumisesta jotenkin erityisesti kosketti mua. Olen sitä miettinyt omalla kohdallani. Olen ollut yhdessä vaimoni kanssa nuoresta asti. Hänelle (ja myös aikuisille lapsillemme, oletan) tämä sairastumiseni on ollut aika kova pala.

Se on toisaalta lähentänyt meitä entisestään, toisaalta tekee kipeää, kun aina kaikki hyvät hetket ja asiat saa sen sivujuonteen, että kohta tää loppuu. Tai että tämä on ehkä vika viimeinen kerta kun tehdään tämä juttu tai ollaan täällä tai muuta sellaista. Vaikka tietentahtoen halutaan mieluummin keskittyä elämään ja nauttimaan asioista ja tekemään juttuja ja matkustamaan eri paikkoihin, vielä kun voidaan, niin silti tämä epävarmuus aiheuttaa sellaisen aina välillä pinnalle nousevan alakulon ja surun fiiliksen, vaikka vielä toistaiseksi asiat on hyvin. Mutta se huonompi tilanne tulee jossain vaiheessa, ei tiedä kuinka nopeasti, jos nyt jotain suoranaista ihmettä ei satu.

Joskus mietin, että olisi helpompaa tän keskellä jos olisi yksin, eikä kohtaisi rakkainpansa surua, kun itse en ole vielä toistaiseksi kovin romahtanut, vaan ollut enemmän lohduttajan roolissa. Mutta tietysti se on hölönhölöä – yhdessä toivotaan parasta ja tuetaan toisiamme.

Se, että voi lähimpiensä ja ystäviensä kanssa jutella tilanteesta auttaa omaa suhtautumista ja oloa. Ja samoin tämä mahdollisuus jakaa kokemuksia ja fiiliksiä täällä.

Kiitos kaikille teille ja tsemppiä jokaisen omaan tilanteeseen!

-Valonen