Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Kontrollit + seuranta Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Kontrollit + seuranta Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

#67362
Kia Kolangio
Participant

hei Maya, kiva kun en onnistunut loukkaamaan sua.
kyllä sulla on nyt niin isot pyörät pyörimässä tulossa olevan leikkauksenkin takia että kannattaa harkita kertoisitko äidillesi koko totuuden sairauksestasi ja selventäisit mitä tuo pseudomyksooma tarkoittaa. (mitä en muuten itsekään tiedä vaikka nimen olen kuullut/lukenut ties kuinka monta kertaa. jotenkin sitä keskittyy vain omaan syöpäänsä eikä mieleen tartu toisten diagnooseja vaikka joku sen selväsanaisesti selittäisikin mulle)

mitä jos äitisi itse tahtoisi sitä vaikka sulla onkin olo että haluat säästellä häntä.
eli mitä jos hän yksikseen ajattelee että mistähän tuossa tilanteessasi on loppujen lopuksi kyse muttei itse halua aloitteellisesti kysyä sitä suoraan säästääkseen taas sinua? mutta kuten totesin, mikä minä olen neuvomaan ketään! itse tiedät parhaiten miten toimia, mä vaan herkistyin siitä sun lauseesta että jäit ensimmäisen leikkauksesi jälkeen aivan yksin. äitisihän on nyt siinä luulossa mitä hoitaja oli hänelle kommentoinut eli että leikkaus oli muka ”pieni”.

käsittääkseni kyllä perintötekijöillä on vaikutusta sairastua syöpään. sama täällä, perheessäni sekä äidilläni että siskollani oli molemmilla syövät muttei kumpikaan menehtynyt niihin vaan ihan toisten syiden ja diagnoosien takia. samoin isäni puolelta kaksikin tätiäni on käynyt syövän läpi, ja yksi kuoli muistaakseni keuhkosyöpään kun olin vielä aika pieni. eikä muuten edes tupakoinut, eli keuhkosyövänkin voi saada kuka tahansa, kuten minkä tahansa syövän.

upeaa toi sun turvarinki mikä koostuu ammattilaisista. välillä saa huomata miten hienosti yhteiskuntamme mahdollistaa hienoja asioita meidän heikompienkin hyväksi. itsekin oon kovin tyytyväinen monestakin eri asiasta. viimeisin iloinen yllätys oli kaupungin mulle myöntämä taksikortti jolla pääsen ihmisten ilmoille 9 edestakaista reissua/kk ja mikä maksaa mulle vain 2,80 e/suunta. lääkärini itse ehdotti että mun kannattaa hakea kyseistä korttia ja teki hakemukseni oheen lausunnon. viime viikolla tein taksireissun keskustaan taidenäyttelyyn ja tapaamaan ystävääni, toisen kerran käytin korttia viime sunnuntaina kun lähdin kyläilemään. kumpaakaan menoa en olisi jaksanut ”suorittaa” yleisillä kulkuneuvoilla.

mahdollisimman hyvää vointia Sulle Maya ja kaikille muillekin!