Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67322
Millamari
Participant

Moni täällä pohdiskelee, miten kummasti aika kulkee tämän sairauden aikana. Minulla on nyt leikkauksesta tasan vuosi ja aika tuntuu tosi pitkältä. Ihan kuin leikkauksesta olisi kulunut tosi kauan, samoin hoitojen loppumisesta – vaikka ne loppuivat helmikuussa eli vain viisi kuukautta sitten. Töihin paluu ja kaikenmoiset elämäntapahtumat ovat saaneet rintasyövän jotenkin unohtumaan. Toisaalta aina peiliin katsoessani sydän hypähtää – olen niin erinäköinen lyhyessä ihan erivärisessä ja erilaatuisessa tukassa.

Nyt on alkanut vähän jännittää. Vuositarkastus on ensi viikolla. Tosin ihmettelen, miten kirurgi selvittää, onko syöpä selätetty. Ja hänkö ottaa kantaa siihen, että Letrozal on nostanut kolesterolia? Kovan vinkumisen jälkeen työterveydessä suostuttiin ottamaan kunnon verikokeet kolesteroliarvoineen. Luin lääkeohjeesta, että mm. kolesteroli voi lääkkeen takia nousta ja valitettavasti juuri niin kävi. Lääkeohjeessa lukee myös, että sitä saa syödä vain lääkärin huolellisessa valvonnassa. Missä sellainen valvonta on? Minua huolestuttaa antiestrogeenin syöminen ilman, että sivuvaikutuksia kuten juuri kolesterolia ja osteoporoosia seurataan. Olenko turhaan huolissani? Minulla vain on ystäviä, joilla on kolesterolilääkitys matalammillakin arvoilla kuin minulla nyt.

Myöskään mitään puhetta ei ole ollut munasarjojen tutkimisesta. Olisiko syytä pyytää sellaista? Miksi teiltä joiltakin on rintasyövän yhteydessä poistettu munasarjat – vai olenko ymmärtänyt oikein?

Mutta kaikesta tästä epäselvyydestä huolimatta uskallan tsempata teitä vastasairastuneita. On ihan ihmeellistä, miten kuitenkin kamalista hoidoista selviää ja miten ne unohtuvat, kun elämä jatkuu eteenpäin – vaikkei varmaan kenelläkään ihan entisenlaisena.