Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67315
Tottahan se oli
Participant

Täällä Tottis jälleen.

Minullakin oli vastaavanlaisia ongelmia tänne kirjoitetun tekstin kanssa kuten Kialla. Tekstini kuitenkin säilyi sivuhistoriassa ja sain kuin sainkin sen lähtemään. Tuo Kian ehdotus tallentaa teksti on kyllä hyvä; töissä sitä teen, mutta tuo tapa olisi hyvä ottaa käyttöön muuallakin.

Harmi, kun Kian teksti minun unesta hävisi ! Tuosta, kun et puhunut minulle unessa mitään, niin minulle jäi muistikuva että kaivelit laukustasi jotain sellaista, jota olisit halunnut minulle näyttää. Mutta kun uni loppui, tai en muista sen jatkoa enää tuosta. Mutta oli kyllä niiiiiin toden tuntuinen uni, kuin vain olla voi! Unesta jäi jotenkin hyvä mieli.

Kun kirjoitat Kia tuosta palliatiivisesta, ettei siinä enää niin seurata, kuinka sairaus etenee. Minulle sanoi eräs tuttava, joka on sairastanut syöpää noin 10 vuotta, että muistanhan minä, että kadulla tulee vastaan ihmisiä, jotka eivät edes tiedä sairastavansa syöpää. Tämä tuttavani oli ennen diagnoosia kantanut syöpäänsä kehossaan arviolta 2-5 vuotta. Tämä ei nyt lohduta tai merkitse mitään liittyen palliatiiviseen, mutta kun ajattelee tuota asiaa noin, niin niinhän se on. Myös eräs tuttavaproffa sanoi noin viitisen vuotta sitten yhdessä keskustelussamme, että on tilanteita, joissa esimerkiksi ruumiinavauksen yhteydessä huomataan, että potilaalla on ollut pitkälle edennyt syöpä, josta tämä potilas ei ole tiennyt mitään.

Tuosta metroasema- jutusta, niin humalaiset on humalaisia. Ei kannata välittää. Tuo dreenijuttu; mitähän sitten tapahtuisi, jos dreeni otettaisiin pois, voi hyvänen aika. Kannattaa ehdottomasti konsultoida useampaa lääkäriä, jos joku yksittäinen lääkäri arvioi juuri päinvastoin; niin varmaan toki teetkin!

Diagnoosin ja tulosten odottaminen on kyllä piinaavaa! Lääkäri soitti tänään iltapäivällä. Itse heräsin jo klo 6, piti yrittää keksiä muuta ajateltavaa ja tekemistä puhelua odottaessa. En siinä kyllä onnistunut. Torkahtelin; minua alkaa aina nukuttamaan, kun odotan minulle jotakin stressaavaa asiaa. Niin kävi tänäänkin. Lääkäri soitti ja sanoi heti puhelun alussa, että hänellä on hyviä uutisia. Muutos leikkaamattomassa rinnassa on vaaraton. Kalkkeumassa ei ollut mukana syöpää. Mutta kalkkeumien kehitystä seurataan vuositarkastusten yhteydessä. Koepala otettiin kylläkin vain yhdestä kalkkeumasta, jolloin toinen kalkkeuma jäi vaille diagnoosia.

Erityisterveiseni Kialle, ja olipa kiva lukea Valosen viestiä hoitotauosta ja tuloksista; nyt elimistö saa palautua sytoista ja valmistautua mahdolliseen uuteen täsmäiskuun, jolle toivottavasti ei tulisi tarvetta vielä pitkään pitkään aikaan!