Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67300
Valonen
Participant

Moikka,

en ole vähään aikaan kirjoitellut, mutta nyt on sädehoitojakso ohi ja pidettiin tilannekatsaus lääkärin kanssa viime viikolla ja laitan vähän kuulumisia.

Sädehoito oli sillä lailla kivempaa kuin sytostaattitiputukset, että käynnit kesti vain puolisen tuntia ja ihoa ei tarvinnut puhkoa neuloilla 🙂. Itse asiassa otin monena kertana pienet ’power napit’ siinä hoidon aikana, kun nukutti. Haittapuolena oli tietysti se, että kävin viiden viikon ajan joka päivä (vrt 3-4 käyntiä sytojen kanssa).

Mutta pääasia on, että hoito näyttää toimineen hyvin! Etäpesäke on pienentynyt ja kuulemma vaikutus jatkuu vielä jonkun aikaa hoidon päättymisen jälkeen. Ja vielä oleellisempi ilonaihe on, että viimeisimmässä TT-kuvauksessa ei taaskaan löytynyt uusia etäpesäkkeitä mistään.

Nyt on sellainen outo tilanne, että mulla ei ole mitään hoitoa päällä ennen seuraavaa tsekkiä elokuun loppupuolella. Kun lääkäri kertoi tästä, käytiin kyllä keskustelua, koska halusin tietää, miksei sytoja kannata jatkaa saman tien. Mutta kyllä se ihan perustellulta suunnitelmalta vaikutti. Sitten vain odotellaan seuraavaa kontrollia ja taas kerran toivotaan ettei silloin kauhean huonoja uutisia kuulisi…

Tämä menee just niinkuin sanoit tuossa yläpuolella, Kia. Fiilikset vaihtuu just sen mukaan, mitä sairaudessa tapahtuu, hyvää tai huonoa – vaikka tietää sen kokonaistilanteen ja ennusteen parantumattoman sairauden kanssa. Tällä hetkellä mulla on taas kevyempi olo ja tuntuu, että oon saanut jälleen vähän lisää aikaa.

Olisko toi sun puistonpenkkidiagnoositapaus johtunut siitä, Kia, että kun meillä on se kolangiokarsinooma, niin sun.bilirubiinit on koholla ja iho vähän kellertää, vaikkei itse tai kaverit paljon huomaa, kun muutos on ollut hidasta…?

Oikein hyvää vointia ja kesää kaikille!

-Valonen