Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen Vastaa viestiketjuun: PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

#67230
aulisjii
Participant

Kiitos hesari ja muut!

On varmaan hyvä kirjoitella vaikka ”online” tänne niiinkuin hesari totesit. Kohtalotoverit voivat seurailla ja ”tauti tulee tutummaksi”. Itsekin olen seuraillut eri aiheisia kirjoituksia kommentoimatta sen enempää. Tämä keskusteluaihe on itselleni keskeisin tällä hetkellä.

4.7.19 kävin urologilla, jossa todettiin, että virtsaputken ”aukaiseminen” on onnistunut. Suihkumittauksissa tuli ihan ”nuoren” miehen arvot. Jäännösvirtsaa oli 7 ml. Pelkäsin alkavani tiputtelemaan, kun nyt rööri on auki. Ei hätää, virtsan karkailua ei ole.

Urologina oli nuori erikoistuva lääkäri (Pertti Nurminen TYKS). Edeltävä, kesäkuun lopulla otettu PSA, oli 0,3. Pähkäili siinä, että PSA:n nousun kahdentumisaika on n. 5 kk. Arpikin tarvitsisi vielä parantua kunnolla. Sädehoito voi tehdä muutoksia arpeutumiseen. ”Minäpä viekin tämän asian huomiseen syöpälääkärien miitinkiin” (jossa itse oli mukana).

Seuraavana päivänä hän soitti sitten (varmaan suoraan miitingin lopuksi). Aluksi hän sanoi: Oli hyvä tuoda asia esille kokouksessa. Lopputulemana pähkäilyn jälkeen syöpälääkärit olivat tulleet siihen tulokseen, että parasta olisi aloittaa hormonihoito ensin, jotta syöpäsolut saataisiin kiltimmiksi, tarkoittaa, että PSA:n pitäisi olla mittaamattomissa. Sädehoito sitten sen päälle aikaisintaan loka-/marraskuussa. Resepti näkyy Kanta.fi:ssä: ENANTON DEPOT DUAL 11,25 mg injektiokuiva-aine ja liuotin suspensiota varten, esitäytetty ruisku, 1 pistos 3 kk välein. Eturauhassyövän hoitoon. hormonihoito.

4 annosta näyttäsi olevan eli periaatteessa vuoden satsi. Toivottavasti tokenee jo syksyyn mennessä (PSA mittaamattomissa). Tuosta hormonihoidostahan on luvassa haittavaikutuksia (varmaan tältä foorumilta löytyy kokemuksia). Kuumia aaltoja, libidon aleneminen (katoaminen), väsymystä….kuitenkin ohimeneviä. Sanoin lääkärille, että niiden kanssa pitää vaan sitten elää.

Sädehoito on kuitenkin aloitettava ennenkuin PSA ylittää 0,5 raja-arvon.

Tämmöstä tällä kertaa.

Hyvää kesää kaikille kohtalotovereille!