Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Parantumaton keuhkosyöpä Vastaa viestiketjuun: Parantumaton keuhkosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Parantumaton keuhkosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Parantumaton keuhkosyöpä Vastaa viestiketjuun: Parantumaton keuhkosyöpä

#67209
Kia Kolangio
Participant

hei Rippe, pahoittelut läheisesi tilanteesta.
missä päin Suomea läheisesi asuu? ainakin täällä Helsingissä kipulääkityksestä ei nipoteta ollenkaan, melkeinpä päinvastoin. puhun tietenkin vain omasta puolestani/kokemuksistani.
olen itsekin palliatiivisessa hoidossa nykyisin, sairastan sappitiensyöpää. takana 1,5 vuoden hoito-ohjelma sytostaatteineen, ja tällöinkin sain aina juuri tuota OxyNormia oireisiini, nykyisin vielä Oxycontiakin, mikä on pitkävaikutteisempi kuin tuo Oxynorm.

olisiko sulla läheisenä mahdollisuus vaikuttaa asiaan? minusta voisit vaikka soittaa hoitopaikkaan ja sanoa, että olet itsekin huolissasi läheisesi kivuista ja onko lääkityksen lisääminen mahdollista. tuskin olet ensimmäinen ”ulkopuolinen” joka ottaa heihin yhteyttä asian tiimoilta.
seikka, että jos kipulääkettä himmataan riippuvuus-perusteella, on todella naurettavaa kun tauti on edennyt näin pitkälle.
jos siihen taas on jokin muu lääketieteellinen selitys, mikä kaiketi sekin voi olla mahdollista, niin se on tietysti asia erikseen.
itse en voisi kuvitellakaan tilannetta etten saisi lääkitystä tarpeeksi. vielä kun voimia on, nostaisin siitä kyllä metelin ja onneksi tiedän, että tuon metelin nostaisi myös veljeni jos en siihen itse kykenisi.

kovasti tsemppiä Sulle! muistathan pitää myös itsestäsi huolta.