Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67199
Millamari
Participant

Hei, Isotissi. Kovin kuulostaa tutulta! Sinä onneton myös sairastuit kesällä kuten minäkin viime kesänä – ja se myös aiheuttaa huonoa hoitoa. Loma-aikana kaikki hoidetaan minimaalisesti. Minä olen koko vuoden sairasteluni ajan taistellut saadakseni tietoa ja saadakseni tavata syöpälääkäriä. Viime kesä ja alkusyksy olivat erityiset kamalat juuri sen takia, ettei mitään infoa tuntunut tulevan. Soittelin ympäriinsä ja olin ihan epätoivoinen, huolissani ja ihmeissäni. Ja samanlaista on ollut kyllä koko ajan. Syöpälääkäriä olen onnistunut tapaamaan kahdesti: ensin allergiarekation takia 7 minuuttia, sitten rutiinitapaaminen 15 min – siinä lääkäri lateli, mitä kaikenlaista erilaista yleensä tehdään rintasyövän hoidossa – ja minun asioistani hän puhui varmaan vain muutaman minuutin. Olen tullut siihen tulokseen, että rintasyöpää hoidetaan liukuhihnalla. Tämä on niin tavallinen syöpä. Silti henkisen puolen hoito kyllä olisi myös tärkeää ja luottamuksen herättäminen potilaassa. Hoitajat ovat kaikki olleet ihania, mutta hekin aina vaihtuvat. Kukaan ei tunnu olevan kärryillä ja kiinnostunut juuri minun tilanteestani. Ihan vasta kuulin, että ylipäänsä on olemassa jokin moniammatillinen ryhmä, joka pohtii hoitoani. Olisi kiva tietää, keitä siihen kuuluu ja mitä he pohtivat.

Isotissi, mene ensitietotilaisuuteen, jos sairaalassasi sellainen järjestetään syksyllä. Tosin silloin monet asiat ovat jo tapahtuneet. Minulle ainakin kävi siinäkin niin, että olin aivan ihmeissäni, että aijaa noinko olisi esim. leikkauksen jälkeen pitänyt toimia. Mutta siellä sain napatuksi yhden hoitajan huomion ja sanotuksi, ettei asioitani ole edistetty. Ihan vähän ehkä vauhditin niin kaikkea.

Sytostaattihoidossa sanoin kerran hoitajalle, etten yhtään ihmettele, että syöpäpotilaat menevät uskomushoitoihin. Sellaisessa saa edes jonkun kanssa keskustella kunnolla ja saman ihmisen seuraamaan tilannettaan. Hoitaja hieman säikähti ja lupasin olla menemättä… Mutta olen miettinyt tätä huolestuneena. Kun ensin itsensä terveeksi tunteva ihminen tulee järkyttävän sairaaksi hoidoista, ei saa vastauksia kysymyksiinsä, lääkäri on tyly ja välinpitämätön, voi ihan hyvin tulla mieleen ties mitä.