Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67197
Isotissi
Participant

Eilen kun soittelin syöpäpolille ja sanoin että haluaisin että lääkäri olisi minuun yhteydessä, jotta saisin tietää patologin tulokset ja diagnoosin, ja yleensäkin asioista. Sanoivat että näen lääkärin tänään ultran jälkeen.
Kyllä, näin lääkärin. Rintakirurgin, joka osasi ainoastaan kertoa minulle puolen vuoden päästä tulevasta leikkauksesta. Suuttui kun kysyin että eikö ole ketään oikeaa lääkäriä, joka osaa minulle diagnoosin ja tietoa tästä syövästä, sytoista ja hoidoista. Hän koki tarpeelliseksi kertoa valmistuvansa puolen vuoden päästä plastiikkakirurgiksi. Ei ymmärtänyt miksi olin tuohtunut ja miksi kyselin häneltä kasvaimesta, koska hän on rintakirurgi.
Pyysin saada diagnoosin, jotta voin alkaa hoitamaan asioita vakuutusyhtuön kanssa. Lääkäri vastasi ”C50.41”
Sanoin ettei tuo kerro minulle mitään, voinko saada sen kirjallisena jotta voin lähettää vakuutusyhtiölle ja ottaa sitten itse selvää mitä se tarkoittaa. Lääkäri vastasi ”Kyllä” mutta ei tehnyt elettäkään jotta kyseinen diagnoosi olisi tullut paperisena eteeni.
Kysyin osaako hän kertoa minulle mitään kasvaimista rinnassani? Ei, hän osaa kertoa vain leikkauksesta.
Kysyin, voinko saada patologin lausunnon paksuneulanäytteistä jotta voin sitten taas itse selvittää mitä ne tarkoitttaa. Lääkäri vastasi ”Kyllä” mutta ei tehnyt edelleen elettäkään että papereita alkaisi ilmestyä.
Kysyin näkeeköhän milloin minulla on onkologille aika, hän sanoi ettei tiedä.
Sanoin kymmeniä kertoja että voitko kirjoittaa minulle jonkun lapun missä näkyy diagnoosi, ”Olen sanonut sen sinulle nyt neljä kertaa mutta sinä et vissiin ymmärrä sitä” lääkäri vastasi.
kysyin mistä saan maksusitoumuksen peruukkiin, entä miten saan kelakyydityksen hoitoihin. En tiedä, en tiedä, oli vastaus aina.
Lopulta sain printattuna neljä sivua patologin lausuntoja, sekä sairaslomalapun missä diagnoosi ”C50.41”

Nyt sitten olen koko illan hakenut guuglella selitystä seuraaviin:
Duktaalinen, huonosti erilaistunut, infiltroitava karsinooma.
Estrogeeni reseptori yli 60%
Progesteronireseptori yli 60%
Ki-67 yli 30%
HER-2 onkogeeni 2+
Näytteestä tehdyssä HER-2 in situ-hybrisaatiotutkimuksessa todetaan polysomiaan sopiva löydös mutta ei HER-2 geenimonistumaa. Löydös negatiivinen.

Huomenna verikokeisiin, maanantaina onkologin vastaanotto ja tiistaina jo alkaa sytot. Onko se sitten tuo onkologi joka osaa vastata kaikkiin minun kysymyksiini, antaa minulle tarvittavat reseptit, maksusitoumukset ja mahdollisen kelakyyti oikeuden?