Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67159
Kuikka
Participant

Viime vuonna vietin viimeisen kerran huoletonta juhannusta mökillä. Maanantaina postilaatikosa odotti kutsu mammon jatkotutkimukseen. Paljon on vuoden aikana tapahtunut kun tuli leikkaus, kainalon tyhjennys, sytot, sädehoito ja edelleen käyn 3 viikon välein Herceptin-piikillä. En voi sanoa, että elämä olisi palautunut kovinkaan hyvin entisenlaiseksi, vaikka töissä käyn ja liikun paljon jne.

Entinen huolettomuus ja ajoittainen elämänilo on poissa. Vasenta kättä joutuu lopun ikää suojaamaan imusolmukkeiden poiston takia, Tamofen tekee nivelet jäykiksi ja laskee varmaan mielialaa ja vaikuttaa yöuniin. Tukasta tuli entistä ohuempi. Huomaan myös muistini ja keskittymiskykyni heikentyneen. Eka vuosikontrolli lienee elokuussa, jolloin vuosi sitten leikkaus oli.

Ikuinen pelko syövän uusiutumisesta painaa mieltä, en voi sille mitään. Kun niin monella levinnyttä rintasyöpää sairastavalla on tämä sama kolmoispositiinien (ER+, PR+, Her2+) tyyppi blogikirjoitusten mukaan ensimmäisellä tautikerralla ollut.

Hyvää juhannusta kaikille!!