Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67121
Kia Kolangio
Participant

Tottis, nyt kävi ilmi että meillä on myös samat lempimusat :)
kiitos jälleen kerran ihanista sanoistasi. tuo että toisinaan jopa vilkuilet olisiko minulta tullut viestiä tuntuu ihan käsittämättömältä! minäkin vilkuilen välillä olisiko ylipäätään kukaan kirjoittanut jotain mutta valtavan hiljaista tuntuu olevan kaikkinensa koko sivustolla.

hyvin sujuu asiat edelleen. jaksoin eilen lähteä sinne konserttiin ja voi valtavaa miten se piristi mieltä. tosin oli kotiin päästyäni täysin uupunut fyysisesti sillä reissu kesti matkoineen kaikkineen kolme tuntia, mikä rasitti vanhaa ja raihnaista. onneksi konsertissa sai sentään istua, eli minkäänlaiset seisomista vaativat keikat eivät sovi itselleni enää.

Kotisairaalan lääkäri kävi täällä tiistaina. keski-ikäinen nainen ja antoi kertakaikkisen osaavan ja lämpimän kuvan itsestään.
tapaaminen oli etunenässä keskustelua heidän ja hänen toimistaan.
se, että hän kertoi sydämenasiakseen juuri sairaiden hoito lisäsi suurta luottamusta häntä kohtaan.
”Yleensähän lääkäri haluaa parantaa, mutta minä en ole sellainen, vaan haluan hoitaa nimen omaan parantumattomasti sairaita ja lievittää heidän kärsimyksiään”, näin hän kertoi itsestään. hän puhui pitkään tahdostaan lisätä sekä parantaa potilaidensa elämänlaatua.
kun jossain välissä keskustelua mainitsin keskiviikon konsertista, hän yllätti kysymyksellä: ”Kai sulla on taksikortti?”.
kerroin että onhan mulla toki paperi oikeudestani käyttää Kela-taksia, johon hän sanoi ei, ei, vaan tarvitset myös Helsingin kaupungin mahdollisesti myönnetyn erillisen taksikortin joka on tarkoitettu nimen omaan harrastuksiin kuskaaminen.
”Teen asiasta lähetteen”, hän sanoi.
siis taksilla leffaan vai?!
tiesin entuudestaan että sairaille vanhuksille tällaisia kortteja on myönnetty muttei päähäni ole pälkähtänytkään että itse olisin sellaiseen oikeutettu. eli kyseisen ”hupitaksin” saa muutaman kerran kuukaudessa, omavastuu on vain julkisten kulkuneuvojen taksa.
aikamoista luksusta siis jälleen.
sitä ei voi vielä varmaksi tietää saanko kortin, sillä jokaisen hakemus käsitellään erikseen. soitinkin jo sellaiseen puljuun joka käsittelee näitä hakemuksia jossa ystävällinen virkailija lupasi lähettää mulle tarvittavat kaavakkeet.

dreeniaiheisia harmeja.
kun olin apteekissa tarkoituksena ostaa litran pullo suolaliuosta edellisen puolilitraisen jälkeen (olenkin käyttänyt dreenin huuteluun jo parisen viikkoa) heti kättelyssä tylyn tuntuinen myyjä kysyi mihin tarvitsen kokonaisen litran. kerroin että dreenin huuhteluun. tällöin hän jatkoi että kai olen tietoinen siitä että suolaliuos on pullon korkkaamisen jälkeen pilaantunut/tehoton vuorokaudessa. siis mitäh?!! siis suolaliuos?
miten se muka voi ”pilaantua” vuorokaudessa.

hätäännyin, sillä olinhan käyttänyt ensimmäistä hankkimaani pikkupulloa jo parisen viikkoa. eli olenko nyt ruiskuttanut dreeniini käyttökelvotonta ainetta bakteereineen? tyly myyjä kohautti vain harteitaan.
sitten hän tarjosi vaihtoehdoksi kertakäyttöisiä ampulleja.
nyt tuli hinta vastaan.
jos yksi ampulli maksaa lähes euron, se tekee tietysti kaksi euroa päivässä ja se kerrottuna kuukauden päivillä hinta olisi about 60 e/kk.
helvetin iso raha mulle, eikä Kelakaan tule vastaan.
menin aivan romuksi, varsinkin myyjän tylyyden takia, ja etsin tuolin istuutuakseni vähäsen lepäämään.
sitten tämä tyly apina tuli luokseni ja kysyi, kuinka pitkään tarvitsen dreeniä, jolloin omakin käytökseni saavutti ala-arvoiset mittasuhteet.
sanoin että kuule, kuolen koska tahansa mutta siihen saakka tarvitsen dreeniä. tööt. aika paha, vai mitä.

tyly häipyi taas jonnekin mutta tuli pian takaisin kertoen, että oli kollegaltaan kysynyt vielä asiasta ja se meneekin siten, että huuhteluaine kestää korkkaamisesta kokonaisen viikon jääkaappi-säilytyksessä.
eli jos pikkupullo maksaa 2,30 ja ostan joka viikolle omansa niin tällöin kuukausittainen menoerä on ok. eli noin kymppi.
huh, helpotus.
ja oliko se hoitaja vai tuo lääkäri joka sanoi ettei olisi huolissaan siitä että olin käyttänyt sitä ensimmäistä pikkupulloa yli sallitun ajan eli ”pilaantunutta” kamaa.
enivei, minusta mun olisi kuulunut saada jo osastolla ollessani (kun koko dreeni asennettiin) tarkempaa ohjeistusta dreenin huollosta.
moni on sanonut sekä hoitajista että toiset dreeninkäyttäjät eri syöpissivustoilla että nämä uudemmat dreenit ovat monin verroin hankalampia kuin entiset ”ennen vanhaan”. ne falskaavat ja muuta ärsyttävää.

en ole vieläkään joutunut syvään mustaan kuoppaan tämän palliatiivisen hoidon vuoksi. tämä on elämääni, kohtaloni että sairastuin. jokaisella on omansa. siinä kaikki.
kerroinko jo, että jo osastolla kun puhuimme lääkärin kanssa ja päädyimme yhteistuumin palliatiiviseen, niin keskustelun päätteeksi lääkäri totesi huvittavasti (teititellen mua): ”Olette Te kyllä raju rouva”.
hän ihmetteli siis tyyneyttäni. jälkikäteen tuo hänen lohkaisunsa on naurattanutkin tosi paljon.
pitäisikö siis muutta nimimerkkiäni: Raju Rouva :) :) :)

onpas siellä pilvistä ja tuulista. partsin mittari kertoo että vain 15 astetta.
tänään on villasukkapäivä eikä siis mitään menoa eikä hoitajakaan tule. tai ei, illemmalla joku tuo kotihoidosta lisää jotain dreenirompetta, tai näin olen ainakin merkinnyt kalenteriini, mutta siinä kaikki.

erityisterveiset Tottikselle. olet ihana ihminen. ja sopeutumisesi ja asenteesi pelkoon että jospa kaikki kamala uusiutuu – sekin tuntuu ainakin ulkopuolisesta että sekin alkaa sujua. mutta tietynlainen työ jatkuu aina. elämä on vain harvoin täysin ongelmatonta. voisi jopa yleistää että kaikilla, mutten sittenkään ole tuosta ihan varma.

kaikille muillekin paljon, paljon lämpöisiä terveisiä! :)