Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#67020
Kia Kolangio
Participant

voi kiitos rakkaat kanssakulkijat viesteistänne! olen otettu sanoistanne ja ilahduin valtavasti.
olen taas jo kotona eli pääsin tänään sairaalasta tänään perjantaina ja kivut ovat suht koht hallinnassa. ihanaa olla kotona!

kun lääkäri soitti maanantaina kuten olimme sopineet ja sai kuulla itkuiset kerrontani kivuista ja kipujen ”käyttäytymisestä” hän sanoi, että heti takaisin osastolle. ensin olin vähän että ei, ei, vaan toivoin salaa että hän olisi tuosta noin vain kirjoittanut apteekkiin jonkun ärjyn kipulääkkeen, mutta eihän ne asiat niin mene.
ota tavallinen taksi, lekuri sanoi kun aprikoin mahdanko saada Kela-taksia tähän hätään. en ottanut tavallista taksia vaan lekuripuhelun päätyttyä soitin Kela-taksiin ja mahtavaa… sain auton kotini eteen alle tunnissa.

osastolla sain ensin pelkkää Oxynormia plus Oxycontia, mutta lääkärin käytyä luonani sain myös Litalginia sekä Lyricaa.
otettiin verikokeet sun muut kuten ne normi-vitalit yms yms. aamupäivällä lääkärikierroksella sain kuulla että tulehdusarvoni ovat 200. ei siis ihan kamalan paljon mutta liikaa kumminkin. ei muuta kuin antibioottia suoneen.
sitten pääsin kuvantamiseen. radiologi havaitsi kuvissa että jotain ylimääräistä on kertynyt vatsakalvolleni. ensin hän kuulemma epäili että syöpä on levinnyt sinnekin mutta oli päätynytkin semmoiseen tulokseen että mulla on ”vain” vatsakalvon tulehdus. erinomainen lopputulos siis.

Jousimies, muuten, mulla tarkistettiin tuo jo ensimmäisellä sairaalakeikallani ettei dreeni vaan olisi mennyt paikoiltaan mutta lekuri totesi että kaikki kunnossa dreenin suhteen. en enää edes muista miten hän sen tutki mutta tällainen tulos siis.

enivei, tuo vatsakalvontulehdushan on jo itsessään kivulias. lisäksi, lääkäri analysoi, koska vierasesine on päätynyt elimistööni niin se saattaa aiheuttaa paitsi bakteerin kulkeutumista vatsaani (mikä aiheutti tulehduksen) MUTTA myös operaation aikana sappini on saanut kenties jonkinmoisen kolhun mikä sekin tuottaa kipua.
lääkäri painotti että faktaa ei ole, vaan nämä kaksi seikkaa ovat mahdollisia päätelmiä.

tänään on ollut selvästi parempi päivä mutten vielä ole ihan täysin vapaa kivuista. tässä tilassa voi kuitenkin elää. kuten hengittää normaalisti, jopa haukotella ja aivastaa, kävely ei tuota tuskaa kuten aiemmin ja eritoten istuma-asennossa olen lähes kivuton.
lääkitys on nyt siis vanhat samat Oxyt plus Lyrica.
Litalginin kanssa kävi outo juttu. mitä siis myös kirjoitettiin mulle reseptille.
sitäkin oli määrätty mutta kun menin apteekkiin niin mitä vielä, siellä sanottiin että koko Litalgin on loppu varastoista ja sitä saa aikaisintaan juhannusviikolla. en uskonut lähi-apteekkini farmaseuttia vaan soitin Yliopistolliseen mutta sieltä sain saman uutisen. ei ole Litalginia eikä tule kuin joskus kesäkuun loppupuolella.
soitto syöpikselle. mitä nyt tehdään.
syöpiksen hoitaja ei meinannut millään uskoa moista tilannetta. monen mutkan kautta hoitaja sanoi että jättäisin Litalginin kokonaan pois listaltani. ja jos jotain oireita tulee, mitä hän ei usko, niin sitten soittaisin syöpikselle uudestaan.

toivotaan nyt ettei mitään helvetin takapakkia syntyisi vaan pärjäisin vähintäänkin huom. keskiviikkoon asti kotioloissa, jolloin kotisairaala tulee luokseni. muutoin mun pitää mennä taas päivystykseen – en siis enää pääse syöpiksen osastolle suoraan.

keskiviikosta eteenpäin (kun se kotisairaanhoito-sakki tulee tänne) olen sitten aivan virallisesti palliatiivisen hoidon potilas. pääkallopaikkana toimii mun kohdalla se Suursuon palliatiivinen osasto.

toivon että Tottiksen yskä helpottaa – tiedän, paha yskä on tooooooosi ärsyttävää ja vie kaikki voimat. muistathan että olet kaikin puolin vielä toipilas.
hienoa että Valosen sädehoidot on polkaistu käyntiin. ja totisesti toivon että ne tehoavat!!!
Pauliina, ihmettelen samaa kuin äitisi. tätä paskatautia on joka puolella eikä vaan vieläkään olla saavutettu ihan sitä kokonaisvaltaista voittoa vaikka paljon hienoa ja upeaa onkin tehty syövän eteen.

en tiedä.
on tämä rajua.
ja kuten ennenkin, osastolla kohtasin potilaita joilla oli aivan karmea akuutti tilanne päällä. eräälle potilaalle sanottiin, että hänen kertakaikkisen raadollisen kamalat kamalat kipunsa voidaan ”hoitaa” myös siten että hänen tajunsa lääkitään kankaalle. ettei hänen siis tarvitsisi kärsiä. kuinka pitkäksi aikaa? ei tietoa. eli vieläkin sanon että oma tilanteeni on lastenleikkiä verrattuna kyseisen kipupotilaan tilanteeseen.

nyt pitää lopettaa tai väsähdän aivan.
se alkaa olla iltalääkityksen paikka – ja sen dreenin huuhtelemisen. öööö, ei ole mukavaa puuhaa sekään :( mutta menkööt.
uskon että nukun rauhallisen yön, olenhan sentään kotona.
ja päällimmäinen mieleni on jälleen hyvä sekä toiveikas.
uskon nimittäin, että se palliatiivinen paikka on oikein ystävällinen.

rakkaat terveiset teille jokikiselle, tovottaa Kia