Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#67014
Kuikka
Participant

Hei kaikki hoitoputken jo läpikäyneet,

Mikä on teidän suhteenne nykyisin alkoholiin kun rintasyövän (kai myös uusiutumisriskin osalta) osalta alkoholia pidetään yhtenä riskitekijänä? Itselläni loppui sädehoidot maaliskuussa, sitä ennen oli sytohoidot ja nyt jatkuu Herceptin piikitykset vielä marraskuun puoliväliin asti 3 viikon välein.

Itse olen juonut tasan tarkkaan yhden lasillisen viiniä toukokuussa, muuten vain alkoholittomia (alkoholiton olut on OK, mutta alkoholittomat viinit on melkoista kuraa tai lienee sama kuin että juo vaikka Mehukatti-mehua niiden sijaan). Olen ajatellut, että jos nyt sitten hyvin satunnaisesti lasillisen tai kaksi otan mutta että se jää siihen. Kieltämättä on kesää kohden vähän masentavaa ajatella, että esim. mökilläkään ei enää sitten grillata viinilasillisen ääressä ja joutuu vain katsomaan vierestä kun muut kesälomasta nauttivat voivat vähän huolettomammin viinistä ja oluesta nauttia. Syöpäni (her2+ ja hormonipositiivinen) kuitenkin on tyypiltään sellainen, että sillä on merkittävä uusiutumisriski.

Mites te muut olette ajatelleet tai tehneet – oletteko kokonaan ilman alkoholia vai sallitteko silloin tällöin lasillisen vai jatkatteko samalla tavalla kuin ennen sairastumista?

Aurinkoista helatorstaita kaikille!