Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Kontrollit + seuranta Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Kontrollit + seuranta Vastaa viestiketjuun: Kontrollit + seuranta

#66949
Kia Kolangio
Participant

Ronja kirjoittaa: ”voi kun näistä tietäisi enemmän”.
sepä se, tuntuu siltä ettei sitä ymmärrä edes omasta sairaudestaan yhtikäs mitään.
ja jos törmää ihmiseen, jolla sama diagnoosi, niin poikkeuksetta hänellä on ollut toisenlainen hoito. se panee miettimään että miksi.

kai se vaan on uskottava että hoito rakentuu aina yksilöllisistä ”tekijöistä” kuten veriarvoista. ei tietenkään voi olettaakaan että jos vaikka diagnoosi olisikin täsmälleen sama niin veriarvot ja niiden heilahtelut ovat luonnollisestikin aina erilaisia.
sytoja ei voida antaa jos elimistö ei jaksa niitä. esim. jos mun bilirubiini-arvo ei lähde nousemaan, en voi aloittaa uutta sytolinjaa mikä mulle on valmiiksi kaavailtu.
lääkärit määräävät näitä sytotaukoja tietysti myös siksi jos katsovat että elimistö vaatii huilimistaukoa. en siis usko, että kysymys olisi säästösyyt, kuten olen joskus kuullut. ajatuskin hirvittää. mitä mieltä te muut olette?
mutta tämä yleinen epätietoisuus niin monesta asiasta!

sitten on näitä pienempiä miettimisen aiheita kuten miksi jonain päivänä on enemmän kipuja kuin toisena, miksi jonain yönä hikoilen yöpaitani ja lakanatkin läpimäriksi, toisinaan taas en. näihin tällaisiin kyssäreihin ei tietty lääkäritkään osaa vastata.

mulla on matkan varrella myös hoitosuunnitelmat muuttuneet tasaisin väliajoin, siten(kin), että samaan aikaan toinen lääkäri kaavailee toista kuin toinen. toinen sanoo ettei sytovaihtoja enää löydy, toinen muuta. pysy siinä sitten perässä ja kärryillä kokonaistilanteesta!

ai niin, tässä oivallinen esimerkki. mulla on huomenna HUS-syöpiksellä dreenin laitto sappiteihin (sairastan sappitiehyeensyöpää). toinen lääkäri sanoi että sappiteihin asennetaan stentti ja toinen taas puhui dreenistä. nehän ovat kaksi ihan eri asiaa. en siis itse tiedä mihin toimenpiteiseen huomenna menen.

Ronjan sanoin, ei tässä pieni ihminen tosiaankaan voi muuta tehdä niin kuin käsketään.

rohkeutta meille kaikille!