Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#66926
ronja
Participant

Moikka

Noista korvattauuksista sen verran , että mua hiukka kismittää kun joudun maksamaan itse TEYSUNO sytostaatit kun Kapesitapiini ei minulle sopinut.
Mulla on umpparisyöpä ja Teysuno ei ole sen 1 lääke vaan 2. Mut kun sain Kapesitapiinista sepelvaltimon spasmit ja infarktinkaltaiset kivut ja sydänfilmi muutokset niin se lääke ei mulle sovi. Jos minulla olis mahalaukun syöpä( on siihen 1 lääke) niin Teysuno korvattaisiin. Paketti maksaa 358€ ja siitä ei tuu edes peruskorvattavuutta kun on toissijainen sytky umpparisyöpään, joten tämä ei nosta edes lääkekattoa. Oon maksellut näitä nyt 1,5 vuotta ja rahaa palaa. Ensi viikolla pitää taas paketti ostaa, joka kestää 1,5 hoitosykliä. Kela on hylännyt kaikki anomukset korvattavuudesta vaikka kardiologin lausunto Kelalle meni.
Olen törmännyt pariin kohtalotoveriin hoidoissa, joilla on sama juttu. Kovasti tämä on meitä kummastuttanut samoin lääkäreitä. Korvattavuus poistettiin Kelan säästöjen takia syksyllä 2017. Ilmaisia sytkyjäkin on lääkärin mukaan mutta ne eivät ole niin tehokkaita. Pistettiin sitten valitsemaan haluaako tehokasta hoitoa ja onko siihen varaa vai luopuuko jo kättelyssä. Tiukalle menee noitten kanssa talous se on pakko sanoa. Mietin silloin että otan lainaa jos en muuten noita irti saa. Syöpäyhdistykseltä voisi kuulemma anoa tukea mutta en ole jaksanut vielä sitä tehdä. Voimat menee nyt muuhun. Avannetarvikkeet saan kunnalta ja se on hyvä.

Toivon, että saisit Kia ne huuhtelunesteet myös kunnalta. Olisihan se kohtuutonta jos joudut ne itse maksamaan.

Mitä tulee tuohon kuoleman pelkoon niin en ole sitä edes ajatellut. Kipuja pelkään. Niitä minulla ei onneksi ole, ainakaan vielä. Eikä juurikaan pahoinvointia. Voimattomuutta ja väsymystä ja hengästymistä sitten taas on. En jaksa mitään. Nukkuisin vaan päivät pitkät.

Tänään on kaunis ja lämmin päivä. Menen nyt terassille riippukeinuun täyttelemään ristikoita. Jospa jaksais tehdä myöhemmin kävelylenkin

Hyvää viikonloppua kaikille