Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#66925
Kia Kolangio
Participant

hei Valonen ja Jousimies, kiitos kovasti viesteistänne.

ensiksikin otan Jousimies osaa suruusi. hienoa että jaksat hoitaa suruasi ja muun muassa täällä palstalla käynti on tuonut sulle lohtua. toivon elämääsi voimaa ja päiviisi rauhaa ja iloakin. pidä itsestäsi hyvää huolta.

aivan mahtavaa kun kirjoitit noista dreenijutuista. iso kiitos siitä(kin). kirjoitat niin selkeästikin vielä että minäkin ymmärsin kaiken :) rauhoitti mieltäni ettei tämä ulkoisen dreenin puhdistaminen/kotihuolto ole vaikeaa.
stenttihän minulla on jo, sen sain heti diagnoosin valmistuttua tammikuussa 2018. eli kohta puolitoista vuotta sitten. onko se alkanut falskaamaan vai mitä, tiedä sitten.

oma käsitykseni dreenin tehtävästä on sama kuin sinulla. dreeni/stentti estää sappinesteen kulkeutumisen verenkiertoon ja täten bilirubiiniarvot ovat helisemässä. näin tosiaan minäkin olen ymmärtänyt asian. ja jos kaikki sujuu hyvin, niin bilirubiinien laskettua dreenin avulla voidaan aloittaa se uusi sytolinja.
se, miksi tuo vanha stentti muutetaan nyt dreeniksi, JOS muutetaan, siihen en tiedä vastausta. ehkä saan vastauksia sitten keskiviikkona.

toiselta syöpissivustolta sain sellaista tietoa, että dreenin puhdistus/desinfiointiaine (tuo huuhteluneste siis) olisi kovin kallista, mitä ihmettelen kovasti, mahtaako pitääkö paikkaansa?
jos näin on, niin eikö se mene Kelan piikkiin kuten kaikki syöpääni liittyvät lääkkeeni, mistä olen todella kiitollinen.
mulla on esim myös varsin kallista verenohennuslääkettä; piikitän itseeni Klexanea päivittäin, mutta tämänkin hurjan arvokkaan lääkkeen saan neljällä ja puolella eurolla/ostokerta. eli ostan sitten yhden paketin taikka vaikka kymmenen pakettia kerralla niin se on aina tuo 4,50 e.

ilokseni voin kertoa että toisin kuin eilen tänään on aivan loistopäivä.
kivut ok, ei huonovointisuutta, ja mieli on jälleen niiiiin toiveikas kuin olla vaan saattaa.

tein illalla niin kuin eilen kirjoitin. valmistauduin huolella tähän päivään. nukuin rauhallisesti ja hyvää unta koko yön.
kun havahduin hereille tajusin heti että onpas helppo aamu!
tämä kertakaikkiaan kuuluu sairastelemiseen; välillä huonosti, välillä todella huonosti, ja välillä taas on näitä suurenmoisia päiviä.
pitkäaikaissairaan, tämän ankaran taudin kourissa, on hyvinä päivinä helppoa tuntea aivan onnellisuuden tunnetta. voinkin siis sanoa, että olen onnellisempi ihminen useimmin kuin terveenä ollessani.
oikein pahoina hetkinä on taas sellainen olo ettei ikinä enää saa kokea edes hyvänolontunnetta, onnellisuudesta puhumattakaan. että se paha hetki jää ikuiseksi olotilaksi. epätoivoa, kaiken kattavaa epätoivoahan se on.

kuten olen aikaisemminkin tainnut jo mainita, niin toisin kuin tämän ketjun otsikoksi kirjoitin etten pelkää sairautta, EI pidä enää paikkaansa. kyllä mä pelkään. en tosin kuolemaa vieläkään.
viime ajat vaan ovat olleet niin rankkoja kun on tullut ties mitä vastoinkäymisiä sairauden taholta. ensimmäinen sairausvuoteni olikin paljon helpompi kuin tämä kakkosvuosi. tilalle olen taas saanut juuri tällaiset hyvät päivät kuten tänään on.

voi ei, mun pitää soittaa nyt yksi tärkeä puhelu. kirjoitelkaa kuulumisianne taas kun siltä tuntuu, myös Sinä Jousimies.

palataan siis taas ja kukkia ja kauneutta kaikkien mieliin! lämmöllä Kia :)