Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#66887
Kia Kolangio
Participant

tulikin hyvä hetki vielä jatkaa.
on se vaan jännä että vaikka luen teidän jokaisen viestin hyvin tarkkaan niin myöhemmin kaikki katoaa päästä eikä muista toisen tarinasta mitään.
esim. tuo Valosen hyvin sietämä Kabesitabiini-asia.

mulle asennetaan 22.5 dreeni sappitiehyeihin eli tulee taas uutta opeteltavaa. käsitin, että kylkeeni jää reikä ja joudun sitten pitämään siinä jonkinmoista pussukkaa mihin neste valuu. onko tällainen dreeni tuttu jollekin? eiköhän siihen(kin) totu ja sopeudu nopeasti, pikkujuttu siis?

lääkäri mainitsi että bilirubiiniarvot pitää saada laskuun ennen kuin uutta sytolinjaa voi aloittaa.
kolmen viikon välein saan siis Xeliri-nimistä sytoa tiputuksena, siten kaksi viikkoa päivittäin tätä Kabesitabiinia, viikon tauko, ja taas Xeliri-tiputukseen.
vai olenko jo kertonut tästä?
kuten huomaatte, en aina muista edes omia juttujani tai pikemminkin sitä mistä olen jo kirjoittanut ja mistä taas en. lisäksi olen (muuten) huomannut että muistini reistailee. voi johtua toki siitäkin, että joka ikisellä sairaalakäynnillä (lääkärin tapaamisella) on taas kerran uutta tai myös ristiriitaistakin tietoa vastassa. ensin sanotaan näin, sitten kohtapuolin taas jo toisin. välillä tuntuu siltä että todella vaikea pysyä kärryillä ikiomista asioistaan.

ensin muuten tuosta dreenistäkin puhuttiin niin, että mulle asennetaan stentti. nehän ovat kaksi aivan eri asiaa. stentti on stentti (kropan sisällä oleva ”putkilo”) ja dreeni on dreeni (kropan ulkopuolella oleva ”putkilo”).

en tiedä, tuntuu siltä etten ole ikinä toivonut mitään niin paljon kuin sitä että kunpa nuo uudet sytot toimisivat!
pelkään ettei viimeistään sen tilalle keksitä mitään muuta enää. vaikka Starbukin kirjoittaa lohduttavasti että olen vasta alussa sairauteni kanssa ja mulla on vasta yksi, eli sispla+gemsi, mikä ei enää tule kysymykseen.
yks lääkäri sanoi (helmikuussa kun olin osastolle) että hänen mukaan olisi vielä YKSI vaihtoehto, siis vain yksi.
mutta tämä saattoi olla jälleen kerran vain yhden lääkärin mielipide taikka olettamus.
samoin sanottiin joskus että Sisplaa kokeillaan vielä yhden ainokaisen kerran, mutta eihän sekään silloin pitänyt paikkaansa vaan sain sitä aina allergiakohtaukseeni saakka, vaikka siis veriarvoissakin oli hankaluuksia niin silti jatkoivat.
hyvin, hyvin sekavaa välillä kaikki tyynni.

entä tämä: uuden kivun aiheuttajana sanottiin olevan uusi pesäke. seuraavalla kerralla sanottiin että kipu johtuu siitä että syöpäni on levinnyt.
puhuttuna puheena käsitän nämäkin kahdeksi eri asiaksi.
alan epäillä älliäni, taitoani ymmärtää puhuttua puhetta, ja ns syöpäsanasto on mulla edelleen täysin kateissa.
miten te miellätte etäispesäkkeen? tarkoittaako se levinnäisyyttä? eli tarkoittaa?
jos kerran tarkoittaa, niin siinä tapauksessa ”pääsyöpäni” on ollut jo levinnyt koska rintalastassani on ollut aina etäispesäke.
välillä Omakannassa joku lääkäri käyttää sanaparia laajalle levinnyt sappitiehyeen syöpä (?) toinen taas kirjoittaa että pahanlaatuinen kasvain sappiteissä.

jaahas! Suomi sai äsken maalin! tänään siis ensimmäinen MM-jääkiekon matsi Suomi-Kanada. tilanne nyt 2-1.
mulla ei ole telkkaria mutta veljeni hankki Cmorelta katseluoikeuden sekä hänen että mun koneelle.
jos olisin suht kunnossa, eikä pää olisi huumeita täynnä (!), olisin jo painellut lähipubin tunnelmaan sekaan.
muuta urheilua en seuraakaan mutta nämä kevään Suomi-matsit vaan ovat niin hauskaa puuhaa.

hyvää viikonloppua kaikille!