Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA seulontaan Vastaa viestiketjuun: PSA seulontaan

Vastaa viestiketjuun: PSA seulontaan

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA seulontaan Vastaa viestiketjuun: PSA seulontaan

#66843
punarinta
Participant

Statiiniviittaukseni oli ”heräte”, mutta totta. Miksei lääkärit suhtaudu ers:in mahdollisuuteen samalla innolla kuin statiineihin. Mutta jätetään statiinit muille palstoille.

Watson, avaatko vielä tuota vain 20 %:n hyötyä jos seulotaan. Miten siinä on huomioitu esim. jos jäädään aktiiviseen seurantaan? Dos. Timo Joensuun mukaan aktiiviseen seurantaan ei ehkä kannata jäädä.

Viittaamasi tutkimus; ”Koepalojen otosta on tavallisesti ohimeneviä haittoja, mutta syöpähoitojen kuten leikkausten haitat ovat usein vaikeampia. Niitä ovat esimerkiksi virtsankarkailu ja erektiohäiriöt.” Leikkausten tai sädehoitojen haitat ovat pieniä, jos henki pelastuu. Näin ei käynyt kahdelle tuttavapiirissäni olleelle henkilölle, joille levinnyt ers paljastui vasta selkäsärkynä. Kyllä ers on seulottava jo 40 v. alkaen. Toivottavasti kohta löytyy tarkka kuvantaminen tms. jolla voidaan seuloa harmittomat ja vakavat tapaukset, mutta ensin on tietysti ers-mahdollisuus seulottava. Seulonnan vastustamista puoltaa asiantuntija- ja välineiden kapasiteettipula, mutta ei tämä nykyinenkään tilanne ole hyvä. Miksi Amerikoissa on yleinen seulonta?