Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

Etusivu Keskustelufoorumi Krooninen syöpä kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa? Vastaa viestiketjuun: kuka EI pelkää sairautta/kuolemaa, vai olenko tosiaan ainoa?

#66776
starbu
Participant

Moi! Taas hoidossa (ox.plat.), ei tunnu käsissä ja kurkussa niin pahalta kun on näin ihanan lämmintä. Kia, oxynormia vaan naamaan kun siltä tuntuu jos sillä olo kohenee. Pätee muuten ihan kaikkeen muuhunkin ruokaan, juomaan ja tekemiseen! Pääsiäislomalla käytiin pohjoisen lumilla laskettelemassa ja hienoa oli, pääsin edelleen hankalammatkin rinteet kun vain päätin mennä, tosin tuo litku jota verekseni kutsutaan on näillä hgb-arvoilla sellaista että joka mäessä piti pysähtyä vetämään henkeä ja pulssi takoi 150+ ja reisiä poltti. Sanoin muille etten voi tulla ihan perässä ettei taju mene. Mutta helkkarin upeaa!

Niin, olen ollut kroonikko vuosikymmeniä, tuo colitis on haavainen paksusuolen tulehdus (IBD-tautiryhmä on jo kansantauti) ja siitä seuraa joskus PSC-tyyppinen kolangiitti joka hyvin usein kuten minulla johtaa karsinoomaan (jota ilmankin jossain välissä maksakirroosiin joka tapauksessa). Niin että en voi sanoa olleeni hirveän yllättynyt diagnoosistani. Kia, allergiat ovat tyypillisiä näissä jutuissa ja niitä voi tulla mistä aineesta tahansa milloin vain (minulla tuli hiljattain jopa hoidon iv-kortisonista päivystykseen pikakeikka). Että ei muuta kuin vaihto seuraavaan, kolangiokarsinoomassa on yleensä kolme ”standardia” hoitolinjaa (jos tässä voi minkään sanoa standardia olevan, tämä on niin vähän tutkittu ja tunnettu tauti). Olet vasta alkuvaiheessa, erilaista kokeiltavaa on olemassa. Itse toivon jonkinlaista kesäbreikkiä aika pian, alkaa olla sen tuntuiset säät! Kannattaa nauttia kaikesta tarjolla olevasta täysillä aina kun voi, sen on tässä oppinut. Ja muistakaa että lääkäri on vain konsultti, itse teette aina sen päätöksen mikä parhaiten pitää yllä omaa elämänlaatua. Vapunodotusta ja lämmintä kevään jatkoa kaikille, kohta on lehdet puissa!