Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#66739
ronja
Participant

Maya,
Jopas nyt jotain. Sattuipa sulle huono lääkäri? Asuisimpa lähempänä niin tulisin kaveriksesi
lääkäriin. En voi ymmärtää saamaasi kohtelua. Onhan tuo ollut ala- arvoista. Oon tyrmistynyt.

Mulle tehtiin viime vuonna 2X vatsan magneettikuvaus ja CT kuvaus 3 kk välein sekä 1x isotooppikuvaus ja 2x vatsan UÄ . Olen hoidossa Meilahdessa. Lääkärit ovat sanoneet et 3 kk välein tsekataan. Mulla oli viimeinen CT tammikuussa-19 ja nyt ensi viikolla on taas. Ei ole tarvinnut edes pyytää kuvausta. Aikoja vaan aina ehdotetaan ja oon mennyt kun on käsketty. Lisäksi laajat verikokeet.

Tuo vuoden välein kuvaus tuntuu kyllä kummalliselta. Ovatkohan Oulussa samaa mieltä ? Nyt olisi kyllä hyvä olla toinen mielipide tuosta. En oo lääkäri mutta silti uskallan epäillä tuota CT kuvausväliä. Onkohan muillakin CT kuvaukset vuoden välein ? Niin ja 10 minuutin vastaanottoaikakin on kyllä ollut lyhyt tunnin odottelun jälkeen. huh huh

Meikun syöpäpolilla olin eka kerralla tunnin lääkärin vastaanotolla. Nyt menee vajaassa tunnissa tai niin kauan kun on asioita. Sain ekalla kerralla perusteellisen selvityksen taudista ja nipun reseptejä ja kopiot lab ym. tuloksista. Olin silloin tyttäreni kanssa vastaanotolla ja myös henkistä tukea tarjottiin. Käytiin tyttären kanssa psykiatrillakin pari kertaa ja minä kriisiterapiassa vaikka en edes kysynyt henkistä tukea. Sanoivat että alussa on niin kova shokki kun sairastuu, ettei sitä itse näe.

Tuntuu niin kohtuuttomalta ettet tuohon kipu asiaankaan saanut vastausta. Aivan uskomatonta.

Kipulääkkeitä oon Meikusta saanut niin paljon kun on ollut tarve. On suorastaan kysytty mikä kiputilanne on ja lääkkeitä oon saanut. Kaikkia en ole edes hakenut. Oksennella ei mun ole tarvinnut kertaakaan mutta silti on annettu kahdenlaisia pahoinvointilääkkeitä. Paras coctail on ottaa pahoinvointi ja kipulääke samaan aikaan esim. oxynorm ja ondansetron. Joku tämän vinkkas näillä palstoilla ja kokeilin. Tehoo. Reseptit oon saanut silloin eka kerralla ja ne on tarv. uusittu.

Mietin, että jokainen tauti on erilainen ja se kait ilmeisesti vaikuttaa hoitoon ja tutkimusväliin ?Mulla oli adenocarsinooma , luokka 2-3 , 4 cm pääkasvain umpparissa ja 3/5 imusolmukeissa. Se oli lähtötilanne. Hipec tehtiin. Sit todettiin maksametari joka sekin leikattiin. Eka CT oli 1 kk Hipec leikkauksesta. Nyt kaikki leikattu ja viimeksi oli tutkimuksissa 3 mm muutos keuhkossa. Sitä ei ole vielä tutkittu mikä on – ensi viikolla on kuvaus kuitenkin- kaippa se siinä sitten näkyy. Muuta ei oo todennettu.

Olen niin pahoillani Maya saamastasi kohtelusta. Toivon sinulle kaikesta huolimatta paljon voimia ja uskoa huomiseen.

Hyvää pääsiäistä kaikille , halauksin Ronja