Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#66708
ronja
Participant

Maya,
Älä suotta tunne häpeää. Olet kovassa koulussa niinkuin me muutkin sairastuttuamme tähän kamalaan tautiin. ToiVon sydämestäni, että tautisi eteneminen jää tähän.

Hipec leikkauksia tehdään vain Oulussa ja Meilahdessa, joten harva lääkäri niitä osaa tehdä. Hipec leikkaukseni kesti minulla 10 tuntia ja 4 lääkärin voimin sen tekivät.
Poistettiin 2 kohtaa paksusuolta ja vatsapaita poistettiin myös samoin kuin munasarjat ja torvet. Kohtu jätettiin ja avanne tehtiin. Imusolmukkeita oli 23 joista 8 tautia. Tautia oli 8 eri kohtaan vatsassa. Kaikki sanottiin olevan pois ja aloitettiin liitännäishoidot ( sytostaatit)
Maksasta löytyi sitten metari joka poistettiin jouluviikolla. Sitten löytyi keuhkoista pieni muutos.Nyt olen ollut taukoviikoilla. 2 vkon päästä kontrollit kuvaukset ja lääkäri. En mene kuulemaan tuloksia yksin. En vaan voi.

Ystävälleni tehtiin myös Hipec leikkaus vuosi sitten. Hänellä oli 2 pattia vatsassa, ei imusolmukkeissa. Jäätiin seuraamaan ja puolen vuoden kuluttua samassa paikassa uudet kasvut ja jokapuolella. Maksassa 7 metaria. Hipec leikkaus ei ollutkaan vienyt tautia pois aikka niin sitä iloitsimme.

Tämä tauti on arvaamaton ja kannattaa huolehtia, että tulee hoidetuksi. Puoliaan pitää pitää. Sen olen huomannut, valitettavasti. Aina ei jaksaisi mutta pelko ajaa kyllä sen verran jaksamaan- ainakin minua. Kohdallani lääkäri on jo vuoden sanonut, et kyllä vatsassa on jotain , vaan mitään ei tutkimuksissa ole löytynyt. Maksaleikkauskin kerran peruttiin sen epäilyn takia mutta tekivät sen sitten kun ei vatsassa Pet kuvauksessakaan mitään ollut.

Toivoaan ei kannata menettää. Uskotaan parhaimpaan (peläten pahimpaa)Näin ajattelen. Uskon vain siihen miltä itsestä tuntuu vaikka tämä tauti osaa hämätä.
” Ystävälliset kaverit ovat kertoneet lukuisia tapauksia kuinka nopeasti jotkut ovat menneet sen jälkeen kun tauti heissä on todettu. Tämä tiedossa mutta jokainen on yksilö ja tilanteet vaihtelee. Jotkut selviää pahoistakin paikoista, toiset ei. Kukaan ei etukäteen tiedä miten käy. Siis se päivää kerrallaan on hyvä neuvo…

Hyvää vointia kaikille ja rauhallista mieltä. Me selvitään ! Voimia