Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#66537
HopeaSiili
Participant

Laitan tähän tilannepäivitystä nyt sen verran että kävin 1-vuotis tarkastuksessa ja sain ns. puhtaat paperit. Mitään syövän uusiutumiseen vittaavaa ei löytynyt mammografiassa eikä ultraäänikuvauksessa ja veriarvotkin olivat moitteettomat. Menen töihin ensi kuun alussa.

Ongelmakseni kuitenkin jäivät käsien turvotukset ja sormien tunnottomuuden tunteet. Sain tammikuun lopussa tukihihan ja -hansikkaan, ja niitä olenkin pitänyt sangen säntillisesti joka päivä.
Leikatun puolen käsi kuitenkin kipeytyy varsin herkästi jos teen sillä mitään raskaampaa hommaa. Sytokäden suonet kiristävät jonkin verran edelleen, mutta olen ilmeisesti aika lailla tottunut jo kiristyksen tunteeseen niin että se ei ainakaan tunnu enää kipuna. Mutta sytokäden sormet, varsinkin keskisormi ja nimetön, puutuvat tosi herkästi. Yksivuotistarkastuksen yhteydessä leikatun rinnan alueelta löytyi ultraäänessä vielä vanha seroomaonkalo, josta punkteerattiin noin desi seroomaa. Rinnan alueen pullotus hieman helpotti, mutta vieläkin se on epämiellyttävän kuhmurainen. Ultraäänitutkimuksen tehnyt lääkäri sanoi, että leikatulla alueella on myös nekrosoitunutta rasvakudosta, ja se ilmeisesti on yksi syy miksi leikattu alue on epätasainen kuin perunapelto. Nekrosoituneelle rasvakudokselle ei ilmeisesti voida tehdä mitään vaan ainoastaan odottaa että elimistö siivoaa omilla sisäisillä systeemeillään tuhoutuneen kudoksen pois. Lisäksi odottelen ja toivon kovasti että imunestekierto vasemmalla puolella alkaisi toimia pikkuhiljaa paremmin. Minulle on vakuutettu että imuneste systeemi alkaa toimia paremmin ajan kanssa kun imunesteelle syntyy pikku hiljaa uusia reittejä joita pitkin se alkaa kiertää ja sitä kautta nestekierto paranee kun tuhoutuneelle vasemman kainalon reitille alkaa löytyä korvaavia väyliä. Mielessäni ihmettelen miten kauan se mahtaakaan kestää ja toivon että jaksan tsempata itseni jumppaamaan tarpeeksi että elimistö toipuisi tuon lymfakierronkin osalta.

Toivon kaikille kohtalotovereille hyviä ja kauniita kevättalven päiviä ja voimia sairastamiseen ja toipumiseen!