Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4 Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4 Vastaa viestiketjuun: Miehelläni aivokasvain glioblastooma gradus 4

#66508
Petri
Participant

Hei, ja kiitos kun jaksatte kirjoittaa. Olen monta kertaa näitä lukenut, ja jotenkin nämä lohduttavat, kun huomaa ettei ole yksin vaikeiden asioiden kanssa.
Veljelläni (nyt noin 60-vuotias) todettiin glioblastooma g4 noin 1,5 vuotta sitten. Isoin kasvain oli noin 2-3 tikkuaskin kokoinen ja 3 pienempää otsalohkolla noin herneen kokoisia. Hänet leikattiin ensin, ja sitten tuli sädehoidot ja sytostaattihoidot kesään 2018 asti. Viime marraskuussa kasvain uusiutui, ja se leikattiin. Nyt on menossa sytostaatin hoitojaksot vielä pari kuukautta. Yleiskunto on pysytellyt kohtalaisena, vaikka liikuntakyky on heikentynyt. Keskittyminen ja kongitiiviset toiminnot ovat kuitenkin heikenneet merkittävästi. Ajan ja paikan taju on ajoittain kärsinyt, päivät menevät välillä sekaisin. Joskus hän saattaa jäädä tunneiksi jumiin lukemaan sairaskertomuksiaan, ja tuntuu kuin ne vain sekottaisi ajatuksiaan lisää. Hän on hermostuessaan kovin vetäytyvä ollut ennenkin, joten sellaista ärtymistä ei ole vielä ollut.
Hän on sairastanut jo kolme syöpää tätä ennen, ja jokaisesta niistä selvinnyt. Sen vuoksi tämä parantumattomaksi sanottu syöpä koskettaa meitä pahimmin. Välillä tuntuu, että en jaksa enää edes itkeä.