Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä / hoitojen alkaminen Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä / hoitojen alkaminen Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

#66360
Tupuna
Participant

Hei Hajakka. Itsellä oli leikkaus viime perjantaina. Nyt otettiin koko rinta pois sekä rintalihas ja myös edellisen leikkauksen arpikudosta. Multa on samaan rintaan tehty osapoisto ja kainalon tyhjennys 20-vuotta sitten. Voisin jopa sanoa, että leikkaus on syövän helpoin vaihe. Toki joku muu voi olla toista mieltä.
Haava on pitkä poikittainen, kainalosta toisen rinnan viereen. En ole oikeastaan yhtään ollut kipeä leikkauksen jälkeen, toki haava kiristelee, mutta olen sitä jumpannut usean kerran päivässä. Olisin päässyt samana päivänä kotiin, mutta leikkaus oli niin myöhään eikä herättämö ollut tarpeeksi pitkään auki ja siksi joudun olemaan yhden yön osastolla. Dreenin saan huomenna pois, senkin kanssa meni tällä kertaa hyvin.
Ennen leikkausta olen saanut sytot ja niistä olin huomattavasti kipeämpi. Sädehoidot alkavat toisen puolen kainaloon jossakin vaiheessa. Siellä olevat imusolmukkeet ovat kuulemma operatiivisesti hankalat poistaa, joten kokeillaan ensin sädehoitoa.