Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Vatsaontelontakaisen tilan kasvain Vastaa viestiketjuun: Vatsaontelontakaisen tilan kasvain

Vastaa viestiketjuun: Vatsaontelontakaisen tilan kasvain

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Vatsaontelontakaisen tilan kasvain Vastaa viestiketjuun: Vatsaontelontakaisen tilan kasvain

#66335
Maya
Participant

Hei Voteliini!

Täällä kohtalontoveri.

Olin kaksi viikkoa sitten Oulussa leikattavana, ja jossain tekstissä luki diagnoosina Etäpesäke vatsaontelontakaisen tilassa tai vatsakalvossa.
Leikkauksessa varmistui kaksi viikkoa sitten, että kyseessä umpilisäkelähtöinen peritoneumin musinoottinen karsinoomapesäke. Kasvaimella ei kokoa ollut kuin halkaisijaltaan se pari senttiä.

Kaikki minulla lähti liikenteeseen tulehtuneesta umpilisäkkeestä vuosi sitten. Silloin hyvin pitkässä ja paksussa poistetussa umpilisäkkeessä todettiin limakasvainta, silloin hyvänlaatuista. Pari kuukautta tuosta umpparileikkauksesta tehtiin uusi laparoskopia lisäresektion merkeissä. Kuusi senttiä typistivät paksusuoltani. Pari kuukautta sitten kävin tuon lisäresektion jälkeisissä kontrolli tt-kuvissa, jossa sitten radiologi löysi yllättävän löydöksen. Oma yliopistosairaalani konsultoi Oulun hipek-tiimiä asiasta, ja he päätyivät, että minut täytyy leikata hipek-valmiudessa, selvittää mitä tuo yllättävä löydös on. Onneksi leikkasivat, koska syöpäähän se sitten oli. Kasvain poistettiin ja tehtiin hipek-hoito. Kotiuduin viime torstaina ja tänään kävin omassa terveyskeskusessa hakasten poistossa. Hakasia oli 50, eli pitkä haava siis.

Nyt odotan aikaa Kuopioon syöpäpoliklinikalle ensimmäiseen kontrolliin, joka on kuukauden kuluttua, sitä en tiedä, katsotaanko kuukausi leikkauksesta vai kotiutumisesta. Sitten on kolmen kuukauden ja kuuden kuukauden kontrollit jonka jälkee päätetään jatkoista.

Minkä kokoinen kasvaimesi on, jos saa kysyä?

Odottaminen itselleni on aina ollut hirveää aikaa. Sekuntit tuntuvat hitailta ja päivät todella pitkiltä. Olen kuitenkin yrittänyt saada aikaa kulumaan tekemällä asioita mistä nautin. Nyt, vaikka vasta leikkauksen jälkeen kotiutunut, on olo kuin löysässä hirressä. Kontrollit pelottaa enkä tiedä onko ihan tyhmää pelätä niitä jo tässä vaiheessa.

Toivon sinulle kovasti voimia! Jos yhtään mikään asia mietityttää, kannattaa tarttua puhelimeen ja soittaa yksikköön, jossa sinua hoidettu, jotta saisit puhua hoitajan tai sinua hoitaneen lääkärin kanssa. Yksin ei kannata jäädä – silloin kaikki tuntuu pahemmalta. Itse meinasin jäädä yksin, sulkea kaikki ulkopuolelle, mutta sitten älysin tehdä toisin.

Tännekin saa kirjoitella tuntoja, käyn päivittäin kurkkaamassa, mitä täällä on tapahtunut. :)