Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä keuhkosyöpä Vastaa viestiketjuun: keuhkosyöpä

Vastaa viestiketjuun: keuhkosyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä keuhkosyöpä Vastaa viestiketjuun: keuhkosyöpä

#66280
Nimetön
Inactive

Sain minäkin tämän kanssakulkijan loppuelämäkseni. Viime kesänä dignosoitiin. Koskaan en ole tupakoinut ja aina olen elänyt ns tervettä elämää. Kuntoillut, syönyt terveellisesti, minulla ei ole ylipainoa enkä tietääkseni ole ollut ympäristömyrkyille tai radiologiselle säteilylle alttiina sen enempää kuin kansalaiset yleensä. Ja silti. Syöpäni tyypitettiin adenocarsinomaksi ja siinä ALK- geenimutaatio alkuiseksi. Se on levinnyt pitkälle, hiipinyt siis oireitta minuun ehkä vuosien, ainakin useiden kuukausien aikana. Se todettiin pienenpienestä soliskuoppaani ilmaantuneesta kyhmystä, jota alkuun ihmettelin, mikä tämä on. Itse vastasin, ei mikään ja taas uudestaan, mikä tämä on. Yskää, keuhkokuumeita, hengenahdistusta, veriyskää, keuhkosyövän tyypillisiä oireita minulla ei ollut, eikä ole vieläkään.
Olen saanut Cispaltin- Bemetrexin ensilinjan hoitona viime syksynä neljä kertaa. Nyt minulla on meneillään Bemetrexin=Alimta ylläpitohoito kolmen viikon välein. Kun sen teho loppuu, jatkoksi on suunniteltu täsmälääke Kritsonibinia=Xalcor suun kautta.
Tällä hetkellä, ainakin luulen niin, tauti on pysähdyksissä. Sehän varmistuu vasta seuraavassa kontrollissa maaliskuun lopulla. ALK- syöpä on ehkä ihan eri tauti, mitä yleensä keuhkosyöpä tuo mieleen ja tämä saattaa käytäytyä eri tavalla kuin monet muut keuhkosyövät.

Olen käynyt tällä palstalla lukemassa näitä teidän päivityksiä. Kauan vei ennen kuin arvasin itse kirjoittaa omaa tarinaani. Koska tämä ALK on harvinainen, vain noin 5% kaikista keuhkosyövistä, minun on ollut pakko luopua ajatuksesta, että löytyisi juuri sammaa taudin tyyppiä sairastava. Silti keskustelut toisten kanssa, millä taudin alkuperällä hyvänsä saattaisi olla henkisesti helpottavaa minulle.
Jos joku sellainen, joka haluaisi kahdenkeskistä viestittelyä sähköpostitse kanssani, kirjoittelisin mielelläni.