Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä / hoitojen alkaminen Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpä / hoitojen alkaminen Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpä / hoitojen alkaminen

#66190
Maria63
Participant

Hei Hajakka, ihmeen kauan olet joutunut odottamaan leikkausaikaa.
Mutta jos palataan omaan leikkaukseeni, niin se on ollut ehkä se helpoin rasti tässä putkessa. Minulle tehtiin osapoisto ja kainalon imusolmukkeiden poisto siellä olleiden metastaasien takia. Parin viikon päästä oli lopputarkastus, tänä aikana haavat eivät vaivanneet mitenkään, dreeni imu oli haavassa ja sitä sitten iltaisin tyhjäsin, ja jos tuntui, että nestettä oli haava-alueella, mutta ei tullut pussiin kuitenkaan niin Kirralla pystyi aamusella ilman ajanvarausta käydä se punktoimassa pois. Haavasiteet avattiin vasta lopputarkastuksessa ja silloin huomattiin, että rinnan haava oli molemmista päistä retkahtanut reilun sentin verran auki ja pääsin pikana viikonlopun jälkeen leikkaukseen, jossa se siistittiin ja kursittiin uudelleen kasaan. Näin ei jouduttu suunniteltua sytohoitoa siirtämään vaan pysyttiin aikataulussa. Leikkauksesta pitää olla vähintään kolme viikkoa ennen kuin sytot voidaan aloittaa.

Mitä tulee tuohon mietiskelyysi osapoisto vai kokopoisto niin juttelin juuri kirurgin kanssa tästä ja hän oli sitä mieltä, että jos tiedetään että sädehoidot on tulossa myös, niin on parempi, että rintakudosta on rinnassa suojaamassa sydäntä, jos on kyse vas. rinnasta, kuten itselläni. Kokopoisto ei myöskään ole tae siitä, etteikö syöpä voisi uusiutua kyseiseen rintaan, koska soluja voi olla myös ihossa, joka jää kuitenkin rintaan. Toki se voi pienentää uusiutumisen mahdollisuutta. Tää on vähän tämmönen juttu, jossa joutu itsekin miettimään vaihtoehtoja, kun olen menossa vielä pieneen resektioon, jossa sitten päädyimme yhdessä lääkärin kanssa poistamaan hieman lisää kudosta eikä kokopoistoa.

Leikkauksesta johtuvia lisäongelmia sain leikatun puolen käden lymfaturvotusta, jota hoidetaan nyt painehihan ja hanskan kanssa, tätä siis voi tulla jos kainalon imusolmukkeita poistetaan. Lisäksi leikkauksessa viottui hermo, joka ohjaa lapaluun liikettä esim. kättä nostessa ylös, tätä kutsutaan ns. enkelin siiveksi. Se on tässä puolen vuoden aikana aika hyvin korjaantunut fyssarilta saatujen jumppaohjeiden myötä. Ja hermot yleensä korjaantuu ajan myötä. Myös leikatun käden kainalo alue/käsivarsi on osittain tunnoton vielä, se voi korjaantua ajan myötä kanssa tai ehkä ei kokonaan.

Mitä tulee hoitojen ja työn yhdistämiseen niin sitä kannattaa varmaan katsoa sitten kun on ajankohtaista, miten hoidot vaikuttavat. Jotkut kykenevät, jotkut ei kuten minä, väsymys on ollut aika totaalista. Kannattaa kuitenkin säästellä niitä omia voimavaroja toipumiseen, näin ainakin minä olen ajatellut. Talous 5 h yksinelättäjänä olisi ollut kuralla tämän jo 6kk kestäneen saikun myötä moneen kertaan, mutta säästöjen myötä olen pärjännyt kun nihtisti eletään. Kyllähän kela olisi maksanut sitä ja tätä, mutta kun ne pääsee näkemään kaikki tilit niin ei olisi varmaan mennyt mun säästöt läpi. Saikun palkka tietysti määräytyy työehtosopimuksen mukaan. Itse en ole vielä pelkillä päivärahoilla joutunut olemaan vaan täydellä tai 2/3 osa palkalla (jolla tätä taloutta ei oikein kunnolla pyöritetä).

Toisilla taas pää ei kestä kotona olemista, minulla kyllä mainioisti, neljä nuorta opiskelijaa tuossa pyörii kotona niin kyllä sitä pientä puhdetta riittää, kun vaan jaksaa tehdä. Ja ihanaa kun saa nukkua silloin kun huvittaa. Toki olen itsekin jo miettinyt töihin menoa sädehoitojen alkaessa pian (ja putoaminen sairaspäivärahoille). Mietityttää vain, että jos olenkin fyysisesti valmis niin olenko sitä henkisesti. Töissä varmaan joutuu kohtaamaan kysymyksiä joita ei haluaisi kuulla.

Tsemppiä sinulle leikkaukseen, toivotaan että kaikki menee ns. putkeen :)