Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpäepäily – apuaaa Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpäepäily – apuaaa

Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpäepäily – apuaaa

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpäepäily – apuaaa Vastaa viestiketjuun: Rintasyöpäepäily – apuaaa

#66186
Maria63
Participant

Mulla vähän samanlaisesti kuin Sohvilla. Mielestäni vas. nänni oli jotenkin sisäänpäin vetäytynyt ja kuin tilauksesta seur. viikolla tuli kutsu mammografia seulontaan. No siinä ei näkynyt mitään epäilyttävää. Puolen vuoden sisällä nänni vetääntyi enemmän ja varasin ajan työterveydestä. Palpoidessa ei mitään tuntunut ja lääkäri vähän vähätteli että ”rinnat nyt muuttuu iän myötä” Demosin hänelle vielä kuinka tervettä nänniä pystyi venyttämään 5 senttiä ulospäin kun toista ei saanut edes sormien väliin, niin kiinni oli alustassa. Minusta ei normaalia. No laittoi lähetteen ultraan ja pääsin heti seur. viikolla. Radiologi kävi rinnat ja kainalot läpi ja sanoi ettei mitään hälyttävää löydy. Olin tietysti iloinen, mutta toisaalta jäin ihmettelemään mikä nänniä sitten vaivasi. Tutkin rintoja ahkeraan tämän jälkeen, mutta mitään patteja en tuntenut. Muutaman kk päästä nänninpihan reunalle tuli pari punaista paukamaa ihan kuin ötökän pistoja. Odottelin että lähtevät pois, mutta vahvistuivat vain.
Tilasin uuden ajan työterveyteen, taas sama rumba; lääkäri palpoi, ei tuntenut mitään missään, epäili että paukamat oli jotain dermatologista, eikä mitään syöpään viittaavaa. Sen nännin muutoksen lisäksi minulla oli ollut koko ajan ajoittaista viiltävää kipua rinnan yli rintalastasta kainaloon. Sain kuitenkin uuden lähetteen ultraääneen. Radiologi halusi uudet mammografia kuvat ultran lisäksi, mutta mitään merkittävää niissä ei näkynyt. Ultran jälkeen sanoi sitten, että kyllä siellä jotain on nännin takana ja alhaalla. Näytteet otettiin ja olihan se pahanlaatuinen sitten. Vähän oli th lekurin äänessä pahoitteleva sävy kun soitti, kun oli sitä vähän aliarvioinut. Itse olin jo varma, että pahanlaatuista olisi.
Ihmetyttää ja suorastaan v*t**taa, että mitä se eka ultraaja on sössinyt kun ei muka mitään näkynyt silloin. Kasvaimia oli kuitenkin 2 kpl 1,5 cm ja 2,9 cm + kainalometastaaseja. ja ne paukamat oli Pagetin tautia eli käsittäkseni syövän esiastetta. Kysyin kahdelta syöpälääkäriltä ja tth ylilääkäriltä asiasta, jotka sanoivat, että kannattaa tehdä ”tutkintapyyntö” tai mikä se nyt onkaan. On kuulemma niin katsojasta kiinni mitä siellä näkee. Onneks nää kustannukset meni kaikki tth piikkiin.

Siitä lähti rattaat nopeasti käyntiin; vastaus maanantaina, tiistaina soitti syöpähoitaja, torstaina Kirran rintarauhaspkl lääkärin, hoitajan vastaanotto ja kaikki valmiiksi leikkausta varten joka oli 2 vko päästä diagnoosista.
Kyllä se niin on, että kannattaa niihin omiin intuiitioihinsa luottaa, jos pienikin epävarmuus kalvaa. Pelkkään mammografiaan ei kannata luottaa tai siihen, ettei kuulu mihinkään riskiryhmään. Itsellänikään ei ollut ainuttakaan riskitekijää siitä listasta, aina terve, hyväkuntoinen, elämänsä vedossa oleva sinkku, lapset tulossa juuri täysi-ikäiseksi ja ajattelin, että nyt on aikaa itselle. Mutta se hetki kun oli pakko kertoa lapsille heidän 18-vuotis juhlien jälkeisenä päivänä tälläinen asia, oli jotain aivan karmeaa.
Nyt tilanne on se, että viimeinen syto saatu just ja sädehoidot tulossa.