Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Diagn. T3 Vastaa viestiketjuun: Diagn. T3

Vastaa viestiketjuun: Diagn. T3

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Diagn. T3 Vastaa viestiketjuun: Diagn. T3

#66090
Soitto-oppilas
Participant

Kiitos kaikille asianosaisille hyvistä vinkeistä.
Itselläni virtsavaivat vain lisääntyivät viime kevään korvalla. Aiemmin jo 2000 alussa oli todettu eturauhasen liikakasvu ja todettiin, että ei ole mitään ongelmia. Sitten keväällä testatussa PSA tuloksessa oltiin aiemmista tuloksista 1-2,5 arvosta hypätty 5,5. Nyt nuori terveyskeskuslääkäri laittoi lähetteen eteenpäin 15-30 päivän vasteella. No eihän se niin mennyt, kun soittelin 1kk päästä (toukokuun puoliväli), niin todetiin, että hoitokäynti oli buukattu 3 kk päähän. No kunnon projketimiehenä en jäänyt katselemaan, josko tuo hoitoonohjaus olisi minua varten. Näin otin luurin käteen ja soittelin pari soittoa ja sain testiin menon järkätyksi reilun kk päähän. Sairaalassa tehtiin 12 neulan testi(160 mm) ja siinä todettiin ns ”ärhäkkä syöpäkasvaimen alku”. Carsinoma taso oli T1c ja Cleason luku oli löydökselle 4+5! Ihmettelenkin kun muut puhuvat Cleason luvuista 8-10, joka tietojeni mukaan on vanha ilmaisu.
Tästä s.yystä minut paassitettiin tältä maaakunnasta hetimiten kk sisällä PSMA-PET kuvaukseen Hyksiin. No, sieltätuli kuitenkin puhtaat paperit, että kasvain ei ollut levinyt elimen ulkopuolelle.
Nyt sitten lähisairaalan urologin vastaanotolla kuultiin tulokset ja hän esiteli kaksi hoitomahdollisuutta, leikkaus tai sädehoito. Sädehoidon esitys oli mielestäni hyvinkin köyhällä tasolla, ja leikkauksen tiedän, sillä parilla läheisellä se on aiemmin tehty kun muita vaihtoehtoja silloin ei ollut. Ko saoraalassa meillä ei ole erikseen asiantuntemusta sädehoidosta ja vielä vähemmän asiantutevista ontologeista. Läheisen tuttavapiirin sanoma oli, että titysti leikkaukseen.

Itse päätin, että mennään uutta polkua, ja sain lähetteen Hyksiin syöpäklinikalle. Kävin siellä lokakuun alussa, ja sovittiin, että primääri sädehoito (HDR) toteutetaan 2019 alussa. Sitä ennen aloitin hormoonilääkkeiden syönnin. Peruslääkettä syödän 2 vuotta ja pistoksia (Enaton) otetaan 2 kertaa. Pari viikkoa menin sitten Hyksiin sisälle klo 9.00 ja toimenpide tehtiin 12-16, jolloin heräilin nukutuksesta. Nyt on kärvistelty 2 viikkoa pienten kipujen kanssa, mutta ne vaivat eivät paina. Minulla ei ole ollut mitään huomattavaa ongelmaa toistaiseksi hormoonihoidon osalta (ei hikoilua eikä muutakaan havaittavaa, paitsi että halut on poissa). Nyt sitten aloitetaan sekundäärihoito, eli ulkopuolinen sädetys pienillä annoksilla. Katsotaan, miten asiat edistyvät.
Kaikille kanssaihmisille hyvää vointia ja pitäkää itsestänne huolta, sekä älkää antako hoito-onohjaajien vedättää teitä.